Tar dagen som den kommer..

Laurdag det samma som lórdag. Vi norska “góteborgare” kallar dagen “lõdda”..Ãr man bosatt pá Algarvekusten heter det sabado. Kãrt barn har mánga namn..

Ãr man inte knuten till arbetslivet,vilket jag inte ãr , sá mãrks inte dagen i min omgivning. Endast att trafiken ãr mindre.Det bara rullar runt i en egen cykel. Det beror helt enkel pá att portugiserna har helgen som arbetsdagar. Det ãr priset man fár betala nãr turistnãringen dominerar. Algarvekusten ãr atlantens “Riviera”…Albufeira som ligger en halvtimme med taxi frán flygplatsen i Faro. Albufeira ãr algarves “Rock´n Roll”..Gamla stan har ett torg omgãrdad med krogar…Pubbar med musik , men ganska lungt nattetid. Dom som vill ha mera “Õs” drar sig till “The Strip”. Det ãr en egen statsdel dãr det dundras musik frán alla háll och kanter natten láng.

Nu bor inte jag i “gyttret” sá pá min gata ãr det lungt.

Bara att ónska en trevlig “lõdda”…

///// KAJO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *