Två gånger har Timoko vunnit Elitloppet. I år kommer tränaren Richard Westerink tillbaka – men med sonen. Dreammoko är den senaste att bli klar för Solvallas travfest nästa söndag.

Efter att Readly Express officiellt lämnat återbud till Elitloppet under tisdagen, kunde Solvallas Anders Malmrot några timmar senare i stället presentera en ny häst för loppet.

Det är franske Dreammoko som nu blir en Elitloppshäst. Femåringen, som senast slutade tvåa i försök och final av Lotteria, tränas av Richard Westerink – mannen bakom hästens far, Timoko.

– Richard Westerink var jätteglad när jag ringde, han älskar verkligen Elitloppet. Hästen visade senast i Lotteria att formen är där och han kommer att vara i toppform, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot i Solvalla live-sändning.

Dreammoko har tillhört sin kulls bästa i Frankrike och har tjänat cirka 4,6 miljoner kronor. Hästen var trea i Fyraåringseliten förra året, slutade senare också trea i Kymi Grand Prix och deltog i VM-loppet. I senaste starten kördes hästen av Björn Goop, men ännu är ingen kusk klar för Elitloppet.

Nio hästar är därmed klara för Elitloppet. Ytterligare ett namn kommer att avslöjas vid Solvallas tävlingar på tisdagskvällen. (Foto: ALN).

Klara för Elitloppet i nuläget är:

Bold Eagle
Dreammoko
Maori Time
Nadal Broline
Pastore Bob
Propulsion
Ringostarr Treb
Uza Josselyn
Volstead