Hur går lag vidare i VM med samma poäng?

Advertisements

VM:s gruppspel – hur avgörs det?

Efter att ha väntat i fyra år så står vi nu här igen, med ett nytt världsmästerskap i fotboll. I år, det vill säga 2018, så går turneringen i Ryssland. Trots att vi följer fotboll dagligen så det många av oss som inte förstår sig på allt. Bland annat som hur går lag vidare i VM? Framför allt så syftar vi nu på vilket lag som går vidare ur gruppen vid samma poäng.

Det här är alltid så himla enkelt att förstå sig på, vilket är ganska så självklart. Precis vi inte vet hur VAR används i VM så finns det även en del frågor om vilket lag går vidare i VM med samma poäng.

TIPS INFÖR VM 2018 I RYSSLAND

Vi på redaktionen tycker förstås att det här är viktigt att hålla koll på. Inte minst kan det ju faktiskt bli som så att vi frågar oss hur Sverige går vidare i VM gruppen. Det här beror ju på att Sveriges VM trupp kommer att möta bland annat Mexiko. Och det väntas bli jämnt om andraplatsen.

Hur går lag vidare i VM med samma poäng

Lag på samma poäng- Hur går lag vidare i VM?

Låt oss titta på hur går lag vidare i VM. Det är ju oftast inget svårt att förstå hur lag går vidare i VM, det är egentligen glasklart i 99% av fallen. För det och de lag som står på flest poäng efter de spelade matcherna kommer ju att gå vidare.

Det här skulle till exempel innebära att Sveriges VM grupp skulle kunna sluta så här, rent teoretiskt.

  • Tyskland 9 poäng
  • Sverige 6 poäng
  • Mexiko 3 poäng
  • Sydkorea 0 poäng

Då råder det ju inga tvivel om vilket lag som går vidare ur gruppspelet i VM. För nu vinner tyskarna medan Sverige blir tvåa.

Med spelare som gör många mål kan ju både första och andraplatsen i gruppen avgöras. Titta här på vem som tippas vinna skytteligan VM 2018.

Lag på samma poäng – vilka går vidare i VM?

Men säg att både Sverige och Mexiko förlorar mot Tyskland, vinner mot Sydkorea, och kryssar mot varandra. Då kommer ju både Blågult och mexikanerna att hamna på samma poäng, och det är nu det blir intressant. I det här fallet har ju Sverige och Mexiko slutat oavgjort, så inbördesmötes – som annars avgör – spelar ingen roll.

Det blir istället det land som spelade bäst mot Sydkorea och Tyskland som spelar någon roll. Alltså, målskillnaden kommer att spela en väldigt viktig roll i gruppens avgörande.

Reglerna har ändrats genom tiderna

Hur går lag vidare i VM 2018

För er som följt VM ett tag så vet ni säkert att reglerna sett olika ut. Faktum var att det fram till 2010 såg ut som det brukar göra i till exempel Champions League. Det vill säga att VMs grupper avgjordes på målskillnad. Men så hände något.

Cristiano Ronaldo och hans Portugal hade stor show mot Nordkorea, när portugiserna vann med klara 7-0 i gruppens andra omgång. Det här gjorde att stackars Elfenbenskusten, som slogs om andraplatsen med Portugal, fick en enorm press på sig inför den tredje och avslutande omgången.

De var nu tvungna att ta ikapp alla de målen på en match, något som så klart blev en omöjligt uppgift. Efter det så valde så väl Fifa som Uefa att byta regler för fotbolls VM 2018, och redan innan det. Därför går lag nu vidare via inbördes möten.

Vilket lag gör flest mål?

Det kommer fortfarande att kunna bli viktigt med många mål. Lagen måste fortsätta att göra mål, och vi kan hoppas på att det blir en målrik turnering. Frågan är ju i så fall: vem trr du kommer att göra flest mål i VM 2018?

Se alla odds på land som gör mest mål i VM 2018:

Silly Season Sverige förtydligar – Lag som går vidare ur gruppen vid samma poäng

vilka lag går vidare i VM gruppspel? Det svåra är alltså att veta när lag går vidare ur gruppen med samma poäng. För det här är inte alls lätt att veta. Vi nämnde ju förut att fram till 2016 så kunde en säga att målskillnad avgör VM grupper.

Men, så är det inte längre. Istället handlar det om att inbördes möten avgör VM grupper, i alla fall i första hand. Kommer två lag stå på samma poäng så går laget som vann matchen mellan de båda länderna vidare.

Vilket lag går vidare i VMs gruppspel?

Hur går lag vidare i VM? Men slutade den matchen oavgjord så blir det knepigt. Nu kommer det istället sluta med att det lag som har flest gjorda mål framåt går vidare. Med andra ord så behövs det ju en hel del bra målskyttar i laget. Det är även bra att veta att offensiv och anfallsglad fotboll blir gynnade i såna här fall.

Vad mer då? Jo, säg att båda lagen har gjort lika många mål framåt. Då blir det ju den totala målskillnaden som får avgöra. Fast även där kan det ju vara helt jämt.

Kan bli lotten som avgör

Vi kan ju faktiskt hamna i ett riktigt dödläge. När gruppen är så jämn att varken poäng, inbördes möten, flest mål eller total målskillnad kan avgöra. Då skulle det ske något ganska så spektakulärt. Länderna kommer inte att få spela en match till, utan det blir något betydligt enklare.

De små papperslapparna kan komma fram, och det får lottas vilket går som går vidare ur gruppen. Det här är dock något som oerhört sällan händer i fotbollsvärlden. Men, det är alltid bra att vara beredd på det mesta.

Vilket lag får vidare i VM vid samma poäng

Bästa erbjudandena under VM

Hur går lag vidare i VM?Kanske vill du passa på att vinna lite pengar med världens bästa fotbollsspelare kämpar för deras länder att bli de bästa. Vi vet att det går att spela på skytteligan, något som kan bli viktigt. Men för att göra mål måste det finnas duktiga passningsslagare, så därför kan du här se odds på assistligan VM 2018, för att spela på det om du vill.

Annars går det också att hitta våra bästa speltips i VM, samt de bästa oddskampanjerna för VM 2018 i Ryssland. Där kommer det alltså att finnas det bästa av det bästa för betting och odds under Fotbolls-VM 2018.

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *