AVSLÖJAR: På allsvensk kvalplats – försöker köpa loss skyttekungen

Advertisements

Dalkurd har varit på tapeten för Norrbys Richard Yarsuvat, men det ser inte ut att bli av. Nu kan FD avslöja att AFC Eskilstuna försöker köpa loss fjolårets skyttekung i Superettan.

I år har det bara blivit tre mål på 14 matcher för ”Ricky” Yarsuvat i Norrbytröjan. Men det är en spelare som bevisat sig ha fler mål i sig än så.

2017 var han en starkt bidragande anledning till att Dalkurd tog sig upp i Allsvenskan. Yarsuvat stänkte in 17 mål och vann skytteligan två mål före Trelleborgs Salif Camara Jönsson.

Trots det bröt han med Dalkurd och skrev i stället på för sin gamla klubb Norrby. Trots en skralare målproduktion har flera klubbar varit på honom i sommar. Borås Tidning skrev nyligen om just Dalkurds intresse. Men enligt FD:s källor ser det intresset ut att ha svalnat, samtidigt som Dalkurd förväntas göra klart med AIK-anfallaren Eero Markkanen.

I stället ser den allsvenske aspiranten AFC Eskilstuna sin chans att knyta 26-åringen till sig. Enligt FD:s källor har AFC lagt ett bud på anfallaren, vilket dock inte matchat Norrbys förväntningar. Klubbarna förhandlar i nuläget och det återstår att se om AFC, som ligger på allsvensk kvalplats, kan lösa anfallaren eller inte.

Enligt Expressen fick AFC nyligen omkring sex miljoner kronor i vidareförsäljningssumma när Dalkurd sålde Mohamed Buya Turay till Belgien.

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *