Storstjärnan ger sig in i bengaldebatten – ryter ifrån direkt

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist är tillbaka i Helsingborg. I en intervju med alltomhif.se berättar landslagskaptenen hur han är starkt emot bengaler på svenska fotbollsläktare.
– Jag är hundra procent emot det av den enkla anledningen att det är förbjudet i svensk fotboll, säger han till sajten.

Redan i våras blev det klart att Andreas Granqvist skulle återvända till Helsingborg efter VM. I mästerskapet gjorde landslagskaptenen dundersuccé och var en starkt bidragande faktor till kvartsfinalplatsen.

Nu har han hunnit med ett par matcher i superettan med sitt HIF och skåningarna toppar tabellen, vilket gör att allt talar för att de stora favoriterna kommer spela i allsvenskan nästa år.

Just i allsvenskan är det inte ovanligt att storstadsklubbarnas klacksektioner tänder bengaler på läktarna. Även i superettan bröts matchen mellan HIF och Örgryte tillfälligt i våras på grund av kraftig rök. En som är starkt emot de pyrotekniska pjäserna är just Andreas Granqvist.

– Jag är hundra procent emot det av den enkla anledningen att det är förbjudet i svensk fotboll att använda dem, sen kan man alltid diskutera varför det är det men nu är det så, säger han till alltomhif.se och fortsätter:

– Jag kan inte prata för alla i spelartruppen men som lagkapten i Helsingborgs IF så hoppas jag att vi får ett slut på bengaler och att vi hjälps åt att ta föreningen tillbaka där vi ska vara. På plan och utanför plan.

This is a Syndicated article!

Author:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *