JUST NU – PÅ FD: Vill inte ge upp Bajen i förtid – ”Lärt mig att leva med smärtor”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Ryggont har plågat Johan Wiland i flera år och det håller i sig för 37-åringen. Mötet med Trelleborg genomförde han med ett ryggskott och han fick jobba hårt för att bli spelbar mot Djurgården.
– Jag har lät mig att leva med detta men det är klart att man påverkas av att ha flera ryggskott per år, för det har jag, beskriver Bajenstjärnan för FotbollDirekt.se.

Det har pågått under många år nu för ett av Sveriges största målvaktsnamn i modern tid. Johan Wiland har ju blivit både svensk och dansk mästare, liksom Champions League med så väl MFF som FCK. Men han har samtidigt fått kämpa för lyckas med den livslängd hans karriär har, upp i 37-årsåldern.
Så sent som i fjol utsågs han till Sveriges bästa målvakt.

Nyligen har ett annat Bajen-namn, Nikola Djurdjic, berättat om hur han trotsar sina smärtor med en knäckt näsa. Men han är alltså inte ensam.
Johan Wilands ryggsmärtor är inte heller någon lek.
Redan under sina år i Danmark så fanns dramatik på det viset och han pratade bland annat inför en FCK-match om hur han inte kom ur sängen och hur det kändes som knivar när han försökte röra sig.
Wilands ord den gången beskrev ett ryggskott som drabbade då. Problem han tvingats lära sig att leva med.

LÄS: TYCKER INTE ATT BAJEN SKA GE UPP

Nu berättar Bajenstjärnan om hur han konsekvent, minst, flera gånger om året drabbas av ryggskott. Ni som har upplevt problemet på det här viset förstår ju utan vidare vilka smärtor och obehag det handlar om.
– Nu var det helt okej mot Djurgården i derbyt men mot Trelleborg var det tuffare, berättar Wiland för FotbollDirekt.se.
– Jag har ju lärt mig att leva med det och lärt känna min kropp ännu bättre men, visst, jag har ju ryggskott flera gånger om året och det är klart att det är någonting jag helst skulle slippa.
– Det är ingenting att hymla med att det inte är några roliga grejer. Men samtidigt så lär man sig att leva med saker. Nej, jag får inga sprutor, det handlar om massvis av behandlingar och ryggskydd. Sedan kan man ju säga att jag har lärt mig att tåla smärtan bättre, konstaterar han och skrattar till.

Däremot fruktar han inte att ryggen kommer att tvinga honom att avsluta sitt Hammarbykontrakt i förtid, ett kontrakt som går ut efter nästa säsong.

– Nej, det är jag inte. Man ska komma i håg att det inte gör lika ont som för 10-15 år sedan. Då kunde det vara ett helvete. Nu får jag behandlingar på ett helt annat sätt, jag har lärt mig att tåla och leva med smärtan bättre och så har jag lärt mig att känna mycket mer när det är på gång. Så det är trots allt helt okej, avslutar Bajenstjärnan.

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *