AVSLÖJAR: BP-skandalen växer – aggressivt uppträdande mot Pimenta och flera spelare

Advertisements

I går agerade BP efter Sportbladets avslöjande om missförhållanden och valde att sparka Luis Pimenta. Men i dag kommer nya känsliga uppgifter genom flera olika källor till FD om hur situationen började eskalera redan tidigt i våras – och hur Pimenta då själv verbalt ska ha attackerats av klubbdirektör Henrik Nilsson.
– Jag måste dementera detta kraftigt att det någonsin ska ha skett, meddelar Nilsson till FotbollDirekt.se.

Brommapojkarna valde alltså i går att sparka Luis Pimenta och där han ersätts av akademichefen Roger Palmgren.
Det bekräftade i går klubbdirektör Henrik Nilsson för Sportbladet.
”Baserat på vår utredning finns inte längre förtroende från ledning och styrelse”.

Pimenta har tvingats bort efter svåra anklagelser om mobbning, bestraffningar och ett ledarskap som påstås innehålla inslag av pennalism och sexism.

Bland spelarreaktioner har det låtit så här:
”Det är så fel, det som händer i BP” och klubbdirektör Henrik Nilsson har sedan konstaterat följande:
”Undersökningen har visat att det har förekommit ett språkmissbruk som inte är förenligt med vår värdegrund. Det sättet som ledarskapet har skötts på har brustit”.

Men i dag framkommer nu fler nya och besvärande detaljer.
FotbollDirekt har genom flera olika källor från BP-håll, så väl ledare som spelare, fått ta del av inblandade som inte delar rådande krisbild kring BP och Pimenta.

I svallvågor bakom den turbulens som just nu skakar Brommapojkarna så hävdar flera olika källor att Pimenta själv också drabbats.

Det kanske mest pikanta exemplet uppges ha varit efter en match mot Östersund i slutet av april.
Det slutade med 0-4 och hävdas nu alltså ha fått klubbdirektör Henrik Nilsson att storma in i omklädningsrummet med ett mycket aggressivt beteende – och hur han ska ha skrikit nedsättande saker om den sportsliga insatsen, åt så väl spelargruppen som tränarteamet och delar av den sportsliga ledningen som då fanns på plats i rummet.

Så väl Luis Pimenta som flera spelare ska ha känt sig illa berörda och vid den tidpunkten sökt upp den sportsliga ledningen och rejält upprörda markerat att klubbdirektören gått över alla gränser med sitt aggressiva uppträdande.
Detta är nu, enligt FD:s uppgifter en viktig del av stockholmsklubbens egna utredning som alltså just nu pågår.

När FD söker kontakt med Brommapojkarnas Henrik Nilsson så är det kommunikationschefen Peter Appelqvist som återkommer med följande kommentar från klubbdirektören:
”Jag måste dementera detta kraftigt att det någonsin ska ha skett”.

Vidare vittnar likaledes flera personer med insyn i rådande omständigheter att BP:s ledning timmarna innan Pimenta fick sparken ska ha erbjudit sig att rädda ansiktet på tränaren. Erbjudandet ska ha gått ut på att om han kunde tänka sig att avstå tolv uppsägningsmånader – och acceptera endast tre i stället?
Då skulle BP få det att se ut som att han sparkats på rent sportsliga grund och inte genom anklagelserna som just nu pågår. Svaret från Pimenta blev att han ska ha vägrat att gå med på en sådan uppgörelse.

Kring detta får FotbollDirekt emellertid inte några kommentarer från Henrik Nilsson.

Brommapojkarnas klubbdirektör har vidare, sedan tidigare, betonat för Sportbladet att det kan komma att sluta med fler och ännu större konsekvenser när pågående utredning anses som klar – och utifrån vad den kommer att visa.

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *