JUST NU: Han lovade Djurgården – ”Och Özcan har hållit sitt löfte”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED SVENSKA FANS
”Özcan höll sitt löfte”. Så skriver SVENSKA FANS om Özcans löfte om när han tog över Djurgården.
”Det kanske slår emot mig, det får jag ta. Men jag lovar derbyseger”.

I nuläget kan han visa upp två derbysegrar bara sedan i våras.
Det är mer än vad hans föregångare har lyckats med sedan 2011. Inte Pelle Olsson, inte Mark Dempsey, inte Per Mathias Högmo, inte Magnus Pehrsson.

”Två derbysegrar på en säsong får en att drömma om ännu större skalper. Båda segrarna var också tränartriumfer”, skriver SVENSKA FANS Gustaf Nilsson i en nypublicerad krönika.

Det är ju ett tag sedan nu men våren 2017 kom Özcan Melkemichel in och han var ett val som inte förutsågs. Men inte desto mindre kom han in och lovade saker på ett sätt som inte namnen som varit i Djurgården innan honom.

”Våren 2017. Özcan Melkemichel är ny tränare i Djurgården och går ut med ett löfte om att bryta en mångårig svit av derbynederlag. Kanske en självklarhet att säga, men som djurgårdare hade man hört liknande ord tidigare – med bristfälliga resultat som följd”.

I år har så 2- 0 mot AIK i cupen följt, samt 3- 1 nu senast mot Hammarby.

”Båda segrarna var också tränartriumfer. I våras var det DIF:s hänsynslösa presspel som skapade misstag i AIK:s, vid det laget, svajiga backlinje. Mot Bajen var det ett byte av spelsystem (4-3-3) som blev vinnande. Med Erik Johansson, Kevin Walker och Fredrik Ulvestad på mitten hade man koll på Hammarbys vassa centrala mittfält”.

”Och de gånger man bröt igenom stod Jonas Olsson och Marcus Danielson säkert i mittlåset och nickade bort allt av värde”.

Men inte nog med det, Djurgården har ju med Özcan spelat i Europa för första gången på tio år, liksom första titeln på en evighet.
Frågan är bara vad som händer nu med tränaren som ju har ett utgående kontrakt.

”Klubben har onekligen tagit nästa steg under Özcans ledning. Och även om rådande tabellplacering är en besvikelse har han fått ut mycket av det spelarmaterial han har till sitt förfogande. Känslan är att det fortfarande finns mycket att hämta i Özcans ledarskap”.

LÄS – HELA KRÖNIKAN -HÄR – PÅ SVENSKA FANS! 

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *