PÅ FD: Avslappnad Christiansen blir känslomässig – ”Haha, hade varit kul”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Först avancemang till Europa Leagues gruppspel och sedan pappa till en liten son. Två dagar som gjorde Malmö FF:s mittfältsstjärna Anders Christiansen till en minst sagt lycklig man.
– Det har varit otroligt. Det är något man inte glömmer, säger dansken till FotbollDirekt.se. 

Efter en tung vår går MFF nu som tåget i allsvenskan under nya tränaren Uwe Rösler, som tog över under VM-uppehållet efter sparkade Magnus Pehrsson.

MFF har bara tappat två poäng i seriespelet sedan dess och många talar om Rösler-effekten, men en annan minst sagt viktig pusselbit i skåningarnas segertåg är Anders Christiansen, som i fjol utsågs till allsvenskans bästa spelare.

Efter en misslyckad sejour i belgiska Gent återvände dansken till MFF under VM-uppehållet och har varit en av lagets bästa spelare under sommaren.

Förra veckan var också något alldeles speciellt för ”AC”. Under torsdagen blev han och hans MFF klart för Europa League-gruppspel efter 2-0 mot Midtjylland på dansk mark.

Dagen därpå fick 28-åringen sitt första barn, en son. Två fantastiska dagar i rad för Christiansen.

– Det har varit otroligt. Det här är något som man inte glömmer, säger mittfältsstjärnan till FotbollDirekt och fortsätter:

– Det har varit overkligt, nästan lite konstigt – men samtidigt helt fantastiskt! Det har hänt så mycket och det har varit många tankar i huvudet.

Blir det en ny Anders Christiansen på mittfältet om sisådär 20 år i form av din son?

– Haha vi får se, det hade varit roligt om det blev så!

Bara två dagar efter att Christiansen fått sitt barn väntade bortamöte med Brommapojkarna i Stockholm och först på matchdagen anslöt dansken till truppen.

– Jag pratade med coach om att få ledigt och ta hand om familjen för att åka upp på matchdagen. Så länge barnet och mamman mår bra skulle det inte vara något problem. Det var roligt att spela fotboll igen, säger Christiansen som fanns med från start i 3-0-segern.

– Skönt att fortsätta vinna, vi är starka och inne i ett fantastiskt stim. Vi har spelat många matcher nu, vi är många i laget som spelat väldigt mycket mot slutet.

Skönt med ett litet allsvenskt break innan seriespelet och Europa League kickar igång igen?

– Ja absolut, men det kommer att bli en fantastisk höst för oss!

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *