PÅ FD: Träffar AIK – 19-åring från Guinea på plats

Advertisements

Landslagsuppehåll och spelare på olika samlingar. Då passar AIK på att testa Vasalunds framstående mittfältare Moussa Corso Traoré den här veckan. 19-åringen från Guinea drömmer om ett spela till sig ett kontrakt:
– Klart att det är en dröm att få träna med AIK och få chansen att spela till sig ett kontrakt, säger Traoré till FotbollDirekt.se.

Det var i måndags som AIK meddelade att man använder landslagsuppehållet till att bekanta sig närmare med Vasalunds, som är ”Gnagets” samarbetsklubb, mittfältslöfte Moussa Corso Traoré. En innermittfältare som stått för framstående insatser i Vasalund som leder sin division 2-serie överlägset.

På onsdagen var FD på plats på Karlberg och träffade 19-åringen som den här träningen såg ut att klara sig bra i AIK-miljön.

– Det är klart att det är skillnad på kvaliteten jämfört med division 2. Men jag är här för att göra det så bra som möjligt och tycker att det gått bra, säger Traoré via sin tolk (franska) för dagen, Heradi Rashidi, till FotbollDirekt.se.

– Jag är så klart stolt att få chansen att komma hit och visa upp mig hos den allsvenska serieledaren.

Hoppas du imponera på Rikard Norling så mycket att det blir ett kontrakt till nästa år?

– Det är klart att det vore en dröm att spela till sig ett kontrakt. Jag ska göra allt i min makt, men går det inte behöver jag i så fall jobba hårdare för att få en chans igen i framtiden.

Traoré ser sig själv som en innermittfältare med den främsta styrkan att vinna boll och spela fram de offensivare spelarna till målchanser.

Skulle du klara av att spela för 20 000 åskådare i stället för 200 åskådare på Skytteholm?

– Ha ha, det är en stor skillnad. AIK är en storklubb och det är mycket folk på matcherna, så det går inte att jämföra klubbarna. Men jag skulle inte vara rädd för att spel min fotboll även om det är mycket fans på läktarna. Det är bara kul att spela inför storpublik.

AIK:s chefsscout Tobias Ackerman har följt samarbetsklubben Vasalund nära den här säsongen och imponerats av Traoré – som gör sin första säsong i Sverige sen flytten från Guinea.

– Det är en del i samarbetet med Vasalund att vi uppmärksammar deras spelare och jag har gjort bedömningen att det är han (Moussa Corso Traoré) och nån till som ligger längst fram, säger Ackerman till FD.

– Han har tagit steg under året, blivit skickligare på att hålla i bollen utan att tappa den och det har han visat här på träningarna också.

Det är ganska stor skillnad på att vara bra i division 2 och Allsvenskan?

– Självklart – men nu är Vasalund inte riktigt ett division 2-lag sett till hur bra det går i serien. Klart det är ett steg, men vi gjorde det med Robin Jansson, så det går ju. Sen kan jag inte säga mer om vilken fas han är i utan just nu är han här och vi tittar på honom inför framtiden. Det är också bra för spelarna i Vasalund att de ser att det finns en väg in till AIK.

Hur har han skött sig första tre träningarna?

– Jag har följt honom under veckan och han har visat det jag sett när han spelat match. Så det är bra.

Även målvakten Pilip Vaitsiakhovich, 28, är med från Vasalund den här veckan

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *