FD:s krönikör rankar Allsvenskans All Stars – bästa elvan: ”Skulle köra över allt”

Advertisements

ALLSVENSKAN MED MAGNUS ÖSTERBERG

Uppehåll och rejäl abstinens, vad gör man då? Kanske knåpar man ihop en All-star elva som folk kan störa sig på. Eller gilla. När man börjar väga namn mot namn hamnar man i trassel, det finns så många som jag skulle vilja ha i en startelva. Den nedan skulle i alla fall köra över det allra mesta i allsvensk väg. På pappret i alla fall.

Så fungerar det naturligtvis inte i praktiken och är inte ”uttaget” för det heller. Jag valde till slut en 1-3-4-3 uppställning som i och för sig blir svag på kanterna, men som har så mycket kvalitet i sig.

Oscar Linner – Rasmus Bengtsson, David Fällman , Robin Jansson – Erik Johansson, Simon Thern, Sebastian Larsson, Anders Christiansen – Paulinho Linus Hallenius, Henok Goitom

Målvakt:

Oscar Linner, AIK: Har tagit ytterligare steg och visar vilken bra målvakt han är. Visst har han ett väldigt stabilt lag framför sig, men att han är en av de allra bästa målvakterna i allsvenskan går inte att bortse ifrån.

Backlinje:

Rasmus Bengtsson, Malmö FF: När Bengtsson håller sig frisk och hel är han fullständigt lysande i ett bra MFF. Visar även i de internationella matcherna att nivån är väldigt hög. Har blivit klart jämnare för varje år som går.

David Fällman, Hammarby: Inte de stora rubrikernas man och ofta i skuggan av mittbackskollegan Paulsen. Har gjort en väldigt solid säsong och ofta en av de stora anledningarna till att Hammarbys höga försvarsspel fungerar.

Robin Jansson, AIK: En joker på alla sätt och viss. Rakt in i AIK:s elva, rakt in i guldstriden. Klart är att den här killen älskar varenda minut han spelar. Bra vänsterfot också gör honom ännu mer ”speciell”.

Mittfältare: (Diamant)

Erik Johansson, Djurgården: Baserat på senaste derbyt som han dominerade stort i en roll som balansspelare. Bra defensivt på alla sätt och bra passningsspelare. Fortsätter han på samma sätt blir han utan tvivel Djurgårdens viktigaste spelare i många år framöver.

Simon Thern, IFK Norrköping: Hög arbetskapacitet, skicklig både med och utan boll och lagomt grinig. Högsta kapaciteten enormt hög och en kvalitetsspelare på så många sätt.

Sebastian Larsson, AIK: Såklart en av de främsta i allsvenskan, en sådan karaktär som de flesta vill ha i sitt lag och helst slippa möta. Tjurig och hårt arbetande i kombination med en speluppfattning och en högerfot av hög klass.

Anders Christiansen, Malmö FF: Galen högsta kapacitet och ett så brett register som man kan önska. Tuff men med en smartness och djupledskapacitet som jag verkligen gillar.

Anfallare:

Paulinho: Fortsätter att ösa in mål, visserligen en del på fasta situationer men det är också en del av spelet. Lurig och väldigt skarp avslutare. Alltid potentiell målgörare oavsett matchbild.

Henok Goitom, AIK: Leder AIK i guldstriden och har visat sina bästa sidor spelmässigt då han agerar både som målskytt men även är en stor kreatör. Klok som en bok svår att hålla reda på.

Linus Hallenius, GIF Sundsvall: Sylvass och med ett självförtroende som är större än hela Norrlands skogar tillsammans. Det med all rätt. Har hitta målformen och leder Giffarna med den äran. Lever upp till det många sett i honom många år.

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *