BLOGG: ”En mer befogad sparkning har vi inte sett på länge”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

ALLSVENSKAN MED MAGNUS ÖSTERBERG

BP har varit rubrikernas lag den senaste veckan, allt detta på grund av en en tränare vars ledarskap har gått långt över de gränser som finns, och måste finnas, i både ett lag och rent allmänt. Luis Pimenta är ett minne blott och BP kan se framåt igen.

Det tog inte många rader av Aftonbladets första artikel i ämnet innan man kände att det här bara kunde sluta på ett sätt. Precis som det nu blev.

I samma veva försvann även sportchefen Daniel Majstorovic i kölvattnet av den här otrevliga soppan.

BP har agerat snabbt och en omorganisation är redan gjord i och med att nygamle Roberth Björknesjö är tillbaka i klubben efter ett gästspel i IK Frej Täby. Den gamla sportchefsrollen är ett minne blott och Björknesjö är numera Manager. Klokt.

Det kommer att bli ett annat BP framöver och att klubben återigen ska bestå av fler egna produkter och mer stockholmsbaserade spelare har Björknesjö redan kommunicerat. Det är vad BP är för mig sedan gammalt.

***

Till skillnad från AIK, Hammarby och Djurgården hänger inte allt på spel i allsvenskan även om man såklart helst av allt spelar där.

***

Ungdomsverksamheten har en historia av sig att producera duktiga spelare, gärna ett par från varje årskull, som tar steget upp i klubbens A-lag. Föreningen har producerat otroligt många spelare som når elitfotbollen och även utbildningen av ledare har gett dessa möjligheten att blomstra och jobba heltid med fotboll. Det är också för mig som är utomstående vad Brommapojkarna ”ska” vara.

***

Exakt vad Luis Pimenta har sysslat med är oklart och ärligt talat vill jag inte ens veta. Av det som framkommit kan jag bara säga att en mer befogad sparkning har vi inte sett på länge.

***

Om det här kan innebära att BP lyckas klara nytt kontrakt vet jag inte, det är väl mer eller mindre en bonus i sådant fall. BP-spelarna kommer säkerligen att visa en annan inställning och attityd från och med nu och kanske kan det räcka.

Roberth Björknesjö är en ”fotbollsmänniska” och därmed lämpad att vara just sportsligt ansvarig med allt vad det innebär. BP som förening kommer att må bra av det här beslutet trots att det krävdes en smärre storm för att det skulle inträffa. Men det stämmer väl det man brukar säga: ”Efter regn kommer solsken”.

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *