JUST NU – PÅ FD: Nu vill Traustason komma ut igen – ”Inte omöjligt”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Om en dryg vecka kickar Malmö FF igång Europa League-gruppspelet. En som varit med förr är Arnor Traustason, som såväl i fjol som 2016 spelade Europa League.
– Ja, det blir häftigt. Det är tredje året i rad för mig. Först med Rapid Wien, sedan med AEK Aten och nu med MFF, utbrister islänningen för FotbollDirekt.se. 

Efter den starka insatsen borta mot Midtjylland förra torsdagen (seger 2-0) spelar Malmö FF Europa League-gruppspel under hösten.

Nästa torsdag inleds det hela då skåningarna reser ner till Belgien för premiär mot Genk. Övriga två lag i gruppen är norska Sarpsborg och turkiska jätten Besiktas. Det sistnämnda laget är så klart jättefavorit till att ta hem gruppsegern, men Malmös Arnor Traustason ser optimistiskt inför mötet med stjärnorna.

– De har bra spelare där haha. Det kommer bli två roliga matcher mot dem. De har ju Pepe och Quaresma bland annat, konstaterar islänningen för FotbollDirekt.se.

Pepe har många säsonger bakom sig i Real Madrid och har gjort över hundra a-landskamper för Portugal. Mittbacken är känd för att vara ett råskinn som inte lägger några fingrar emellan, men Traustason räds inte motståndet.

– Nej, jag tycker bara att det ska bli kul och häftigt att spela i Europa League.

Ja precis, hur kommer det bli att spela gruppspel där?

– Det kommer bli häftigt. Det här är tredje året i rad för mig i Europa League. Först med Rapid Wien, sedan med AEK Aten och nu med MFF. Skönt och roligt kommer det bli!

Traustason vann SM-guld med Norrköping 2015 och lämnade sedan på sommaren för Rapid Wien, en affär ”Peking” cashade in runt 20 miljoner kronor på. Sommaren därpå skrev mittfältaren på för grekiska storklubben AEK Aten, men väl där fick 25-åringen det kämpigt och i november 2017 blev det i stället klart att Malmö FF värvat in honom.

Traustason hade en något jobbig vår, liksom resten av MFF – men under nya tränaren Uwe Rösler har stjärnförvärvet steppat upp och han sköt bland annat det så viktiga 1-1-målet hemma mot Cluj i Champion League-kvalets andra runda.

Något CL för de regerande svenska mästarna blev det inte, men i stället tycker Traustason att MFF ska kunna gå vidare från Europa League-gruppen.

– Den är svår, men inte på något sätt omöjlig. Vi kunde fått svårare lottning. Vi försöker att gå vidare.

Östersund tog sig till Europa Leagues sextondelsfinal i fjol. Vad talar för att MFF också ska lyckas med den bedriften?

– Jag hoppas vi ska klara det, men vi har en allsvensk match först att fokusera på (just Östersund borta på lördag) innan vi kan tänka på Genk. Det är samma sak hela tiden, fokusera på nästa match… Det kanske inte är så kul att höra, men så är det.

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *