JUST NU – PÅ FD: Ranegie och Rajalakso omslagsnamn igen

Advertisements

Syrianska derbyvann senast och gjorde det genom två i många år omskrivna allsvenska namn. Mathias Ranégie och Sebastian Rajalakso. Två namn som numera är långt i från större rubriker men likväl med stjärnstatus på en lägre nivå. HÄR ny Division !-krönika med Magnus Österberg.

Mjällby var den största favoriten sammantaget om man slår ihop serierna och lever upp till det favoritskapet.
Det har varierat mellan klara segrar och några som har suttit riktigt hårt inne men nu känns det som att man har gjort ”guld-rycket”. Tvååker har en väldigt fin säsong som nykomlingar men mot MAIF fick man vända hem tomhänta.

Nu skiljer det åtta poäng ner till kvalplatsen som innehas av en annan nykomling som verkligen är en överraskning: Torns IF. Jag har hyllat förut och jag gör det igen. Även om det har varit en lite tyngre period tog man en värdefull poäng borta mot Ljungskile och man klamrar sig kvar i toppstriden. Hur långt kan det räcka??

***

Runt det mindre attraktiva kvalstrecket, det som är i nedre delen av tabellen är det så rysligt tätt mellan lagen att det redan nu är läskigt. Mentalt är det tufft att ligga där nere och som tabellen ser nu kan en förlust innebära ett ras på ett par placeringar. Final varje match!

Nuvarande jumbon, på den 16:e och sista platsen, Husqvarna har 18 poäng, FK Karlskrona som parkerar på en 11:e plats har 21 poäng. Ja, ni kan göra matematiken själva. Sex stycken lag som är direkt inblandade i vad som kommer att bli ett galet race om nytt kontrakt och då ska vi veta att den kommande omgången innehåller bland annat:

Skövde (15:e plats, 20 poäng) – FK Karlskrona (11:a, 21 poäng)

Husqvarna (16 plats, 18 poäng) – Kristianstad FC (14:e, 20 poäng)

Som sagt, det kommer att krävas nerver av stål och att dosen ”våga vinna” är större än ”rädslan att förlora”. För utomstående en underbar kamp att följa, för de inblandade en utmaning man måste omfamna och älska. Annars är det kört.

***

I den norra serien så föll serieledande VSK på bortaplan mot Rynninge med 3-1. Ingen tappad serieledning (den är nu 2 poäng) men det börjar brännas….Nästa omgång väntar Linköping City, och vill VSK fortsätta vara herran på täppan är det seger som gäller.

Syrianska FC fortsätter sin fin-fina trend och man tog en rättvis seger hemma mot Arameisk/Syrianska efter mål av Mattias Ranégie och Sebastian Rajalakso. Den förstnämnde redan efter tio minuters spel på nick, förstås. Ranégie nu med tio mål i skytteligan och med i toppen av skytteligan. Tidigare AIK-talangen Christian Kouakou i ledning där, men har flyttat till Brage i superettan nu i sommar.

Två tunga värvningar innan säsongen som ser ut att göra just det man värvades för: leda laget tillbaka till Superettan. SFC tar i nästa omgång emot formstarka Sollentuna på hemmaplan. Högintressant kamp!

Carlstad United har legat i toppen hela säsongen och man tog en välbehövlig seger mot Team TG i helgen som passerade. Nu väntar en tuff kamp på svårspelade Trängens IP när man möter BK Forward på bortaplan men det är solklart att man måste åka hem till Värmland med tre pinnar om man ska fortsätta haka på i den absoluta toppen. Konkurrenterna må vara under viss press men lär stå pall.

***

I botten är det (väl?) kört för jumbon Skellefteå men annars är det skapligt tätt. Det kan bli en riktig ”vattendelare” om Nyköping slår Arameisk/Syrianska kommande omgång och de övriga lagen i botten förlorar. ”Bissarna” har just nu fyra poäng till det på kvalplats skvalpande Assyriska.

Bottenlagens matcher i omgång 22:

Arameisk/Syrianska – Nyköping

Akropolis – Assyriska

Team TG – Umeå FC (alltså derby!)

Det är tuffa tider och hög tid för de här lagen att börja plocka poäng. Ja, det återstår mycket men trenderna måste vända snarast möjligt om man ska rädda sig kvar. Assyriska har enligt uppgift fått in folk som ska få klubben på rätt köl igen och där finns det en positiv känsla, nu måste man bara lyckas få in det på planen från styrelserummet.

Arameiska har spelmässigt sett allt bättre ut och har absolut möjligheten.

Team TG har en bättre och friskare trupp än innan sommaren och andas frisk luft igen.

Det finns ljuspunkter, nu återstår det bara att vinna matcher också. Det är liksom det allt handlar om i slutändan.

This is a Syndicated article!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *