Avslöjar för FD – förhandlar med flera namn: ”Djurgården tillbaka till toppen”

Advertisements

Djurgården gick bakåt från i fjol – och gjorde det kraftigt. Samtidigt som AIK och Hammarby har satsat 30-40-tals miljoner så har Dif bara en större spelaraffär (Erik Johansson) – och har samtidigt förlorat mängder av namn.
– Vi ska tillbaka till toppen. Vi hör hemma där. Vi ska fajtas om titlar och vi ska göra det redan nästa år, säger Bosse Andersson i dag till FotbollDirekt.se.

Djurgården hade ett eget kapital på 53,4 miljoner så sent som i mars.
I det läget var vare sig Magnus Eriksson, Othman El Kabir eller Tino Kadewere inräknade – eller omkring åtta miljoner i vidareförsäljningsklausul för Omar Colley (till Samdporia).
Intäkter som totalt når upp i 100 000 000.
Där till finns förstås kostnader för framförallt ett namn som Erik Johansson på totalt cirka 15 000 000 och Nicklas Bärkroth – för ett okänt antal miljoner ytterligare.

Detta för att ge en bild av att det är ett förmöget Djurgården det handlar om och som uppskattningsvis har ett eget kapital som är näst störst i allsvenskan – detta trots att man inte varit i närhet av de famösa satsningar som iscensatts av inte minst ärkerivalerna AIK och Hammarby.
I jämförelsen har Dif uppenbart inte varit intresserade av att dras in i det köprace som har pågått sedan något år tillbaka.
Istället har namn på namn försvunnit och stora delar av säsongen genomförts med i stort sett en ordinarie anfallare i Aliou Badji och hård kritik, inte minst i takt med allt mer vikande resultat.

LÄS: DJURGÅRDENS NYA ”HEMLIGA” ORT

Och inte heller nu ser det ut att vara nog.
Nu förvärras ju snarast bilden utifrån när Andreas Isaksson, Jonas Olsson och Kerim Mrabti alla på ett bräde försvinner, samt hur nämnde Badji ser högaktuell ut för en januaritransfer.

Ja, ni hör vilken uppförsbacke och intensiv vinter Djurgården ser ut att stå inför.
Bosse Anderssons mest intensiva T-fönster hittills, sedan sin comeback i november 2013, krävde närmare tiotalet nya namn.
Frågan är nu vilka skillnader vi kommer att kunna se om fyra månader när det är dags igen och hur realistiskt är det att redan 2019 lyckas uppnå den ”Kim Källström-effekt” som i fjol ledde fram till topp-3?

Men i kulisserna händer det nu saker.
Förhandlingar med flera namn pågår.
Sportchef Bosse Andersson är på väg att agera och det på flera olika vis. Första nya affärerna hoppas han kunna visa upp redan om en månad.
– Vi ska agera och kommer att agera och kommer att göra det ganska snart. Ja, vi vet exakt vilka namn vi vill ha, avslöjar nu Bosse Andersson i en längre intervju för FotbollDirekt.se.

LÄS: AVSKEDET TILL DJURGÅRDEN

– Jag kan väl till att börja med konstatera att vi har sålt spelare i nio av tio senaste fönster. Det behöver vi inte göra nu, tänka på nu. Vi har en stomme på 20 spelare och ska jobba mot 2-3 år framåt, fortsätter den mångårige Dif-bossen.
– Nej, vi stressas inte av AIK och Hammarby. Vi gör inte det och vi har ju slagit båda i år. Elle hur? Sedan är vi ändå missnöjda med allsvenskan 2017. Men, men vi har ändå vunnit Svenska cupen och tagit oss ut i Europa för första gången på tio år.

Andersson avslöjar sedan flera pågående förhandlingar sedan veckor tillbaka och hur vi alltså kan få se en december-upprepning av förra året.
Kommer ni i håg (?) hur fyra namn radades upp på lite drygt en vecka med Andersson, Ring, Kozica och Finndell.
– Vi vill ha så många namn som möjligt klara innan vi börjar den 8 januari så det är klart att vi igen siktar på att presentera ett antal julklappar innan jul. Ja, det pågår samtal med ett antal spelare. Det kommer att börja hända saker.

Vet du redan nu i detalj hur Djurgården ska se ut?
– Ja, vi vet vad vi vill och vad vi vill ha. Sedan ska man komma i håg att det kanske inte blir till 100 procent vad man vill men vi vet som sagt vad vi ska göra.

Hur många namn har ni som mest tagit i ett transferfönster sedan du kom tillbaka 2013?
– Det är ju närmare tio stycken.

Hur många blir det nu?
– Inte så många nu men det är klart att det handlar om ganska många. Men vi är trygga. Vi har en stark ekonomi och stort handlingsutrymme.

Ja, ni står inför en situation som ser oviss ut men ni är rika. Hur mycket lugnar det att ni som allsvenskans näst rikaste klubb kan agera som ni vill?
– En stark ekonomi innebär förstås trygghet. Vi har råd att ha stora ambitioner. Det är självklart att det är stora förväntningar på oss men vi är väl förberedda. Både vad det gäller idéer nya namn men också ekonomiskt och det vi byggt upp.

Hur ser slutet av säsongen ut nu?
– Edward Chilufya och Hampus Finndell är ju på landslagsuppdrag och sedan har vi ett antal spelare som ju lämnar oss (Andreas Isaksson, Jonas Olsson, Kerim Mrabti) som kommer att träna begränsat fram till vår ledighet om två veckor. Där efter börjar vi också titta på kontrakten för våra utlånade spelare.

Hur ser du tillbaka på 2018?

– Det är som jag redan har sagt men också att vi redan innan året visste att det skulle bli utmaningar. Många har velat komma utomlands och vi har inte riktigt fått namnen vi velat ersätta med av olika anledningar. Men det vi står som sagt ekonomiskt trygga och kommer igen visa upp ett mycket starkt ekonomiskt resultat.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/14/avslojar-fd-forhandlar-med-flera-nya-namn-djurgarden-ska-tillbaka-till-toppen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *