JUST NU: Allsvenskt krismöte – Kalmarbasen inser allvaret

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Drygt 140 personer har nu skrivit under namninsamlingen för att Kalmar FF:s styrelse ska hålla en extrastämma efter den senaste tidens turbulens. Därmed är kraven för att styrelsen måste hålla en stämma inom en månad uppfyllda
– Jag utgår från att de vill ha en ny styrelse, säger ordföranden Johan Assursson till SVT Sport.

Namninsamlingen tog fart i söndags efter att Kalmar FF:s styrelse meddelat att tränaren och KFF-profilen Henrik Rydströms inte får fortsatt förtroende.

Beskedet togs inte emot väl hos supportrarna, som startade en namninsamling för att få till en extra föreningsstämma.
Minst 140 personer har nu skrivit under namninsamlingen.
– Vi är en förening med högt i tak och med engagerade medlemmar, och medlemmarna är de som ytterst bestämmer, säger styrelsens ordförande Johan Assarsson till SVT Sport.

Styrelsen måste kalla till en extrastämma om minst en tiondel av föreningens drygt 1 300 medlemmar kräver det.
– Jag utgår från att medlemmarna vill ha en ny styrelse, så då får de ju lägga ett nytt förslag, säger Assursson till SVT Sport .

Det som ska göras nu, är att styrelsen kommer räkna ihop namnunderskrifterna och kontrollera att de faktiskt kommer från riktiga medlemmar. Först när det är klart kan man gå vidare och fatta ett beslut om när den extra föreningsstämman ska äga rum. Enligt praxis måste stämman hållas inom 30 dagar efter att begäran mottogs.

PEDER VENSETH

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/20/just-nu-allsvenskt-krismote-kalmarbasen-inser-allvaret/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *