AVSLÖJAR: Bajens dilemma – talangen öppnar för att säljas i januari

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Sander Svendsens tålamod med sin situation tryter. Detta trots att det är ett Hammarby som ännu ser med stora ögon på sin 21-åring. Å en sida öppnar nu Bajen för att sälja i januari – samtidigt som man helst inte vill det.
– Han har en jävla potential men samtidigt måste vi titta på vad som är bäst för både Hammarby och Sander, säger sportchef Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

I går beskrevs Neto Borges av Expressen vara på väg bort från Hammarby.
I dag står det klart att även Sander Svendsen är i uppenbar farozon inför januari. Redan i augusti såg han utlandsaktuell ut. Vladimir Rodic hade kommit in – liksom Pa Dibba hade sålts, samtidigt som MLS-rykten fanns kring norrmannen.
Annars visade han nytt hopp sedan den sistnämnde gått till Kina och anfallaren hävdade i det skedet:
”Jag är en spelare som kan ge Hammarby en annan dimension”.

Så har det nu ännu inte utvecklats.

Svendsen har fortsatt inte fått chansen av Stefan Billborn och frågan är nu hur länge han känner att han kan och vill ha tålamod? Enligt uppgifter till FD så vill han för allt i världen inte gå igenom ett år till som det som har gått.
Så från att ha varit aktuell för USA och Colorado i augusti – så har nu FotbollDirekt uppgifter om att norrmannen på allvar på nytt vill titta på alternativ till Bajen i januarifönstret.

LÄS: HÄR SKA BAJEN SATSA I VINTER

Inte för att han inte trivs, utan av oro för sin situation.
Som en av norsk fotbolls – så väl som allsvenskans största löften så öppnar han nu för att bli såld.

Sportchef Jesper Jansson har uppenbart respekt för den komplicerade situation som råder kring detta namn.
– Vi har ju ett längre avtal med Sander och ser honom som en långsiktig investering och det är en investering vi vill vårda, möter Jesper Jansson FD:s uppgifter.

Jansson igen:
– Men vi förstår ju samtidigt att han inte är nöjd. Han vill ju ha mer och det ska han ju visa och vilja ha. Det måste man ha respekt för.

Hur ser du på situationen inför januari. Ni vill helst inte sälja men samtidigt kan det bli ohållbart?
– Han har haft ett tufft år, så är det och vi är fullt medvetna kring hur han känner. Att sälja honom? Det är både och. Som sagt så vill vi helst se honom långsiktigt. Det är som jag sade en jävla bra spelare men samtidigt när man är i hans ålder så får man inte alltid jättemycket speltid. Det gäller andra stora talanger också i andra klubbar.

– Men sedan måste vi förstås gemensamt titta på vad som är bäst för både Hammarby och honom. Jag vill betona att det här inte är en situation vi rycker på axlarna åt. Allt annat än så.

Har du pratat med honom anser du så pass innerligt och ingående så han känner det du nu sätter ord på i den här artikeln?
– Men jag jag tror det. Jag tror han är medveten om vilket stort anseende han har i Hammarby.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/21/avslojar-bajens-dilemma-supertalangen-oppnar-att-saljas-januari/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *