JUST NU: Bortpetad i Elfsborg – nu lämnar han direkt

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Janne Mian lämnar Elfsborg. Snart kan vi dock återse honom på en finsk tränarbänk. Borås Tidning kommer idag med uppgifter kring att ett förslag från IFK Helsingfors ligger på bordet.
– Jag för diskussioner med en finsk klubb, säger han till tidningen.

Elfsborgs Janne Mian har under en längre tid fått återfinna sig i ett ständigt hattande. Han har haft ett flertalet olika ledarroller i föreningen, däribland huvudtränare (Mian tog över då Magnus Haglund fick sparken).

Nu är det slut med det.
Tränaren får inte förlängt kontrakt av Elfsborg efter säsongen.

Men enligt Borås tidning behöver Mian inte vara arbetslös alltför länge. Grannlandet Finland står redo att ta emot honom redan nu. IFK Helsingfors, som nästa år spelar i den finska högstaligan, ska ha visat intresse – något ungdomstränaren bekräftar halvt:

– Jag är i en situation där jag varken kan bekräfta eller dementera klubbnamn, men jag för diskussioner med en finsk klubb och har fått ett avtal att ta ställning till, säger Mian till Borås Tidning.

Det är inte bara från finländskt håll intresse finns utan ett besök hos en klubb i superettan har det också blivit. Diskussioner med ett allsvenskt lag har även det förts.

Det låter dock på Mian som att utlandet lockar lite extra:
– Det vore kul att träna ett lag utomlands, och jag inser ju att det inte kommer att höra av sig klubbar från England och Tyskland…

Mian är i dag tränare för U21- och U19-truppen och för BT berättar han att det sista uppdraget som tränare i Elfsborg blir Youth League-mötet med Chelsea nästa vecka.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/22/just-nu-bortpetad-elfsborg-nu-lamnar-han-direkt/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *