JUST NU – PÅ FD: En vinnare som lämnar Djurgården – ”Han skiljer sig från andra”

Advertisements

Djurgården tackade av Özcan Melkelmichel här om veckan. FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg ger sin syn kring Djurgårdens och Özcans beslut att gå skilda vägar:
– Du har ingen insyn kring arbetet på träningsplanerna. Sen är det inget att sticka under stolen med att han skiljer sig från andra tränare, säger Magnus Österberg.

Djurgården hade en tredjeplats att försvara från förra säsongen, förväntningarna var högt ställda. Målet inför säsongen 2018 var att antingen tangera en tredjeplats från året innan eller i bästa fall till och med toppa den bedriften.

Säsongen blev istället på många sätt tudelad. En titel för första gången på 13 år kantades av ett misslyckat ligaspel.
Dessutom blev det platt fall i Europa League-kvalet.

En stor del till framgångarna första säsongen får tillskrivas Özcan Melkemichel, lika mycket som han får ta på sig denna säsongens problem.
Özcans tränargärning i Djurgården är därför mycket svårbedömd och vi låter därför vår krönikör Magnus Österberg bedöma tränarens år på Tele2 arena.
– Man måste ge honom klart godkänt. Han har ju visat att han är en vinnare. Både rent resultatmässigt men även kring hela arbetet kring klubben. En stor del till att Djurgården kunnat dra in så mycket pengar på spelarförsäljningar måste tillskrivas Özcan som matchat stjärnorna på ett smart sätt, säger Magnus Österberg till FotbolDirekt.se

Å andra sidan uppges flera av stjärnorna ha kritiserat Özcan för hans taktiska förmåga. Magnus Österberg om sin teori:
– Djurgården vann en titel och det gör man inte med en tränare som inte är taktiskt. Sen är det alltid svårt att bedöma utifrån. Du har ingen insyn kring arbetet på träningsplanerna. Sen är det inget att sticka under stolen med att han skiljer sig från andra tränare. Men faktum kvarstår att han lyckades med det viktigaste och det är att få till resultat. Ett flertalet Dif-tränare innan hans tid har kommit därifrån tomhänta. Han lyckades ta en tredjeplats, derbysegrar och en titel. Det är få som gjort det, säger Österberg.

Vad är den största orsaken till att vi fick se en sån scenförändring i år:

– Jag tror tyvärr att Özcan blev väldigt lidande av att man inte förstärkte på anfallspositionerna. Vinna fotbollsmatcher utan att göra mål är en ekvation som inte klingar särskilt bra. Truppen var helt enkelt fel sammansatt för honom. Spelet tycker jag fortsatt såg helt okej ut, men titta på Malmö som avverkade Magnus Pehrsson förra året efter att de vunnit guld. Det är resultat som styr rakt igenom.

Dif behövde inte leta alltför långt från Stockholm utan landade ner i Uppsala där man tog Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Två killar som har stor erfarenhet från Stockholmsfotbollen. Bergstrand i både AIK och Hammarby. Lagerlöf har å sin sida en hög status i AIK med sina två SM-guld.

Efter tryggheten i Sirius lämnar nu alltså tränarna för nya äventyr i Djurgården. Frågan är bara hur rätt dessa namn är efter Melkemichel?

– De har under sju års tid byggt upp något tryggt i Sirius. Från lägre divisioner har man jobbat sig upp och idag är man en stabil allsvensk klubb. Det är en riktigt bra bedrift. Det man snabbt kan konstatera är att tränarparet inte kommer få sju år på sig i Dif.

Har inte Djurgården alla möjligheter att accelerera nu när bankkontot är så stort som det är?:
– Som sagt det handlar mycket om vad klubben vill göra med alla pengarna. Investeras de rätt så finns alla möjligheter att bygga en balanserad slagkraftig trupp. Har man en gång varit däruppe i toppen så ska man ju ha som mål att komma tillbaka dit och den chansen finns absolut redan nästa säsong.

Till sist – det har varit mycket snack om deras bakgrund i framförallt AIK:

– Jag tror det bara är något som stör utomstående, det vill säga fansen. För Bergstrand och Tolle själva tror jag inte det spelar någon som helst roll.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/22/just-nu-pa-fd-en-vinnare-som-lamnar-djurgarden-han-skiljer-sig-fran-andra/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *