JUST NU – PÅ FD: Fruktar inte flykt från Bajen – ”Tro inte att det är tillfälligheter med oss i toppen”

Advertisements

David Fällman blev ett av många nya Bajennamn när han valde att lämna Kina. Och han älskar det han har. Men lika mycket som stora känslorna så skaver ännu fjärdeplatsen – och missat Europa League.
– Jag vet att vi ska vara nöjda med topp-4, när var Bajen det senast? Men vi kan ändå inte vara nöjda. Men oavsett så kan jag lova att det inte är tillfälligheter med Bajen i toppen, säger Fällman till FotbollDirekt.se.

Hammarby kan vara på väg att sälja så väl Björn Paulsen som Neto Borges.
Däremot råder tystnad kring någon som David Fällman men det forna Kinaproffset värjer sig mot all form av oro.
Det är istället, menar han, snarast effekten av att gå från topp-10 – till topp-3 och och inget att skaka på huvudet åt och litar blint på den sportsliga ledningen med Jesper Jansson, Mikael Hjelmberg och Stefan Billborn.
– Det vore konstigt om inte namn som Neto och Björn är intressanta för andra klubbar. Vem som helst måste inse att vi har många namn som är intressanta för andra klubbar men det är samtidigt också ett kvitto på så starka Hammarby är i dag, säger David Fällman här i en längre intervju med FD.

– Hade varit konstigt om som exempelvis Neto inte varit på väg bort. Titta på hans fot, hans speluppfattning och driv med bollen, säger han och fortsätter:

LÄS: ÖSTERSUNDSSTJÄRNAN HAR FÅTT ETT NYTT BUD JÄMTE BAJEN

– Rykten får man lära sig att leva med. Jag är övertygad om att vi kommer att fortsätta i toppen 2019. Titta på vilka spelare vi har och titta på alla U-guld vi har tagit i år. Nej, det är inga tillfälligheter. Känslan när jag skrev på var ju att vilken klubb. Hammarby har ju allt en storklubb ska ha, förutom resultaten – och nu gör vi ju dessutom det, säger han och skrattar och resonerar: Nej, men det är en fantastisk känsla. I början kände vi ju under en tiomatchers-period när vi vann nästan allt. Jag förstår att vi kände då att, ”Fasen nu går vi för guld”. Det kanske inte var det smartaste att säga men samtidigt var vi väldigt bra då och rycktes bara med.

Men jämte detta grämer han sig.
Nästan på grimas-vis så minns han tillbaka hur det trillades på mållinjen.
3- 3 mot Östersund räckte ju inte när MFF samtidigt vann sin och blev trea på bättre målskillnad.
Topp-3 säsongen igenom – och så ett sådant slut.
Å andra sidan så skymmer det nu med lite distans inte lika mycket längre det faktum att Hammarby Fotboll egentligt tagit otroliga steg under det år som passerat.
– Det är surt. 58 poäng ska räcka till topp-3. Det är besvikelse, tung besvikelse, även om vi tagit stora steg. Men samtidigt måste vi känna som vi känner om vi ska utvecklas. Vi vill mer och det ska vi visa. Men det är klart att vi har tagit stora steg, både spel- och placeringsmässigt.

– Vi vet att vi kan bli ännu bättre. Man är aldrig färdig med ett lagbygge, vi är inte färdiga. Det finns mer men, nej, jag kan inte vara rädd för att spelare kan försvinna. För mig personligen så blir jag bara glad för våra namn som uppmärksammas av utländska klubbar. Jag tänker mest på det viset att efter våra framgångar så kommer det att bli ännu lättare locka starka namn till Hammarby. Sedan är det klart att jag hade velat behålla det laget vi har nu och utveckla det i tio år framåt men det är ju inte verkligheten för en klubb i allsvenskan. Men med Jesper Jansson, Hjelmberg och Billborn så är jag övertygad om att det blir bra.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/22/just-nu-pa-fd-fruktar-inte-flykt-fran-bajen-tro-inte-att-det-ar-tillfalligheter-med-oss-toppen/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *