Jiloan Hamads framtid oviss – både i klubblaget och landslaget

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Intresset är stort från många håll och kanter när det gäller Jiloan Hamad. Han har inte bara klubblaget att tänka på utan vilken landslagsdress han ska spela i är också en högaktuell fråga.
– Det irakiska landslaget har varit på mig i många år och Azerbajdzjan (där han är född) har också ringt, säger spelaren till Sportbladet.

Säsongen som började så pass fint för Jiloan Hamad att det på riktigt snackades om att en landslagsplats till sommarens VM var fullt möjlig. Det gick så långt att Janne Andersson till slut hade honom på en reservlista ut i fall att någon skulle bli skadad.

Hamad kom till sist inte med i VM-truppen. Han blev sig aldrig riktigt lik efter det. Den bländande poängproduktionen från första delen av säsongen, kom av sig i den andra delen.

Frustrationen byggde sig allt starkare och i enstaka matcher fick han till och med se sig förpassad till bänken.

Det kan ha varit det sista vi såg i Bajen-tröjan från mittfältaren. Kontraktet går ut den 30 november och framtiden är högst osäker. Inte bara i klubblaget utan även i landslaget visar det sig.

Stjärnan har nämligen möjligheten att representera både Sverige och Iraks landslag:

– Det irakiska landslaget har varit på mig i många år och Azerbajdzjan (där han är född) har också ringt. De är jättesugna och det är smickrande. Men jag har inte velat uttala mig om det för att jag är väldigt ”anti” det här med att man går ut och säger att det eller det landslaget har ringt som någon slags utpressning mot det svenska landslaget. Jag gillar inte det, säger han till Sportbladet.

Vilket land som Bajenspelaren lutar åt är dock tydligt:

– Det är i svenska landslaget jag vill spela. Det är här jag har växt upp och fått min fotbollsutbildning. Jag hoppas och tror att jag kommer att spela i det svenska landslaget inom en snar framtid, säger han till Sportbladet.

När det gäller klubblagssituationen så är det mer ovisst:

– Jag tackade nej till en klubb i Saudiarabien för två dagar sedan faktiskt. Det var ett ”pengaalternativ”, men det kändes inte intressant, säger han till Sportbladet .

På frågan om den nuvarande klubben är ett realistiskt alternativ svarar han diplomatiskt:

– Hammarby är inte uteslutet. Vi har en väldigt bra dialog, säger han till Sportbladet.

– Jag har haft det jävligt bra här. Vi har skapat en familj där jag har varit lycklig. Det är väldigt lockande att vara kvar. Jag har varit med om att bygga upp ”nya Hammarby” och på ett sätt vill jag vara kvar och njuta av det nu när vi tagit oss dit vi är, avslutar han med att säga till Sportbladet.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/23/jiloan-hamads-framtid-oviss-bade-klubblaget-och-landslaget/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *