JUST NU: Ola Andersson officiellt klar som sportchef för Sirius

Advertisements

Ola Andersson har tidigare varit spelare, scout och vd i Sirius. Nu får han också chansen som sportchef i klubben.
– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka, säger han till klubbens hemsida.

Ola Andersson har en lång historia bakom sig i Sirius. Mellan åren 2013 och 2015 var han vd i klubben. Sedan dess har det varit tyst kring honom.

Men nu får den ärade tv-experten uppdraget som sportchef i klubben.

Tidigare i veckan kunde vi rapportera om att han skulle bli ny sportchef i föreningen och nu på fredagskvällen bekräftar alltså Sirius själva nyheten.

– Vi är väldigt glada och tacksamma för att få in Ola. Han har en stor kompetens, lång erfarenhet, ett enormt nätverk och är ett respekterat namn i fotbollssverige. Utformningen av tränarkonstellationen blir förstås ett av hans huvudfokus till att börja med, säger klubbens ordförande Ove Sjöblom till egna hemsidan.

Huvudpersonen själv är också belåten med att vara tillbaka i Uppsala-klubben:

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka med gänget, det känns både inspirerande och stimulerande. Jag är närmare sporten än leverantörsfakturorna, sportchefsrollen är mer jag. Det finns ett hål att fylla efter Kim och Tolle, men antingen deppar man ihop när tränarna lämnar eller så ser man det som en ny utmaning och hittar nya infallsvinklar för att förädla verksamheten, säger han till egna hemsidan.

Tränarparet Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som nyss lämnade för Djurgården har varit de som skött sportchefs-sysslan parallellt med tränarjobbet. Sirius stod därför utan sportchef framtill nu.

Anderssons första uppdrag i klubben blir därmed att plocka in en ny tränare:

– Arbetet med att sätta tränarkonstellationen på plats pågår, och målet vi jobbar mot är att ha Mirza Jelecak i en ledande roll. Med det som byggts upp i Sirius under sju års tid är kontinuitet en prioritet, och han har först som spelare och sedan under fem år som tränare visat prov på sin kompetens medan hans ansvar har vuxit från att gå bakom till att gå bredvid Kim och Tolle. Jag tror på att lyfta fram unga och duktiga människor och är övertygad om att han är redo, säger han till egna hemsidan.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/23/just-nu-ola-andersson-officiellt-klar-som-sportchef-sirius/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *