JUST NU – PÅ FD: Får frågan om supertalangen – ”Kan hända när som helst”

Advertisements

Djurgården ser ut att närma sig William Eskelinen. FotbollDirekt avslöjade i går Dif:s intresse. Sundsvalls Tidning hävdar nu att man är i långt gångna förhandlingar med ett av Sveriges mest spännande målvaktsnamn.
– Ett otroligt spännande namn. Jag tycker som exempelvis att det är givet med Djurgårdens intresse. De måste i mina ögon visa intresse. Tror det kan hända saker när som helst nu, säger FD:s Magnus Österberg.

William Eskelinen kommer från en säsong som gjort honom ett av allsvenskans mest spännande unga nya namn.
Giffarnas år är jämte Hammarbys, det kanske mest överraskande denna allsvenska säsong. Och ett namn som Eskelinen har haft lika mycket absolut betydelse som vilken Hallenius eller Batanero som helst.

Ett genombrott i rätt tid, inte minst sett till hur Gif-stjärnan själv helst, enligt FD:s källor, vill till Djurgården.
Blårandigt lär helt enkelt vara hans förstaalternativ.
Med Andreas Isaksson som nypensionerad så kan Djurgården nu alltså vara på väg att låta budet gå till den unge keepern.
– Det är ingen enkel uppgift att fylla platsen efter Andreas Isaksson men Eskelinen har visat hur bra han kan vara. Jag tror det är rätt väg att gå, säger FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg.

– Däremot måste man ha med sig – och det ska sägas – att förväntningarna och pressen att hantera när man är målvakt i Djurgården är en helt annan än den som varit nu i Sundsvall. Med tanke på Djurgårdens placering i tabellen lär man sikta mycket högre nästa säsong. Nej, det här låter jävligt spännande. Jag har ju hört att det funnits någonting i kulisserna mellan honom och Dif, under en längre tid.

– Med det sagt är nog den mentala styrkan det som kan avgöra. Jag tror han har det. Det målvaktsmässiga har han redan visat att han har.

Men är han rätt för Djurgården? Det är ett stort steg att ta. Jag menar att gå från någon som Isaksson som är så otroligt meriterad till någon på den här nivån?

– Egentligen omöjligt att svara på om William Eskelinen är rätt för Djurgården och lika omöjligt att svara på om Djurgården är rätt för William Eskelinen, men jag förstår att intresset med säkerhet är ömsesidigt. Men han har det mesta. Kapacitet och ett tryggt psyke och så verkar han verkligen känna för Djurgården. Detta är ett namn som i stort sett alla allsvenska klubbar borde vara intresserade av.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/23/just-nu-pa-fd-far-fragan-om-supertalangen-kan-handa-nar-som-helst/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *