Malmö FF:s planer kring Europaspelet – drar till varmare breddgrader

Advertisements

Malmö FF har kusten klar om klubben skulle ta sig vidare från Europaspelet. Kvällsposten kan ikväll bekräfta att MFF återvänder till Bradenton, Florida för träningsläger innan laget återvänder inför en eventuell 16-delsfinal.
– Så fort det är helt klart med var och när det blir träningsläger så meddelar vi det på vår hemsida, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten.

På torsdag 21.00 spelar Malmö FF hemmamatch mot Genk i Europa League-gruppspelets femte omgång.

Malmö ligger för tillfället trea i gruppen, på samma poäng men med sämre målskillnad än tvåan Sarpsborg.

Ex-mästarna kommer oberoende av resultatet mot Genk ha en chans till avancemang i sista matchen. Men klubben vill nog helst vinna hemma mot belgarna för att inför sista omgången ha allt i egna händer, för där väntar en tuff bortaresa till Turkiet och möte med Besiktas.

Om Malmö skulle lyckas ta sig vidare från gruppspelet väntar ett långt uppehåll framtill slutspelet. Den första matchen utav två spelas inte förrän den 14 februari.

Hur laget laddar upp inför de matcherna kan nu Kvällsposten avslöja.

MFF kommer, precis som i år och Champions League-åren 2014 och 2015, att åka på  träningsläger till Bradenton på Floridas västkust i USA.

Faktum är att samtliga de tre senaste gångerna som mesta mästarna laddat upp inför en säsong på IMG Academy i Bradenton har laget sedan avancerat till gruppspelet i Europa.

Klubben kommer att återvända till Skåne cirka fem dagar innan mötena, enligt Kvällsposten.

Inför sista gruppspelsmatchen mot Besiktas blir det också ett litet uppehåll. Då bär det av till Marbella:

– Det blir på samma anläggning som vi var 2017, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten och slår även fast att det kommer att bli en träningsmatch under det lägret.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/23/malmo-ffs-planer-kring-europaspelet-drar-till-varmare-breddgrader/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *