Norlings starka ord om Wesström – och noll oro: ”Måste vara jävligt bra”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

En handfull startspelare riskerar att lämna AIK i januari. Detta inför en säsong där klubben både ska försvara sitt guld och kvala till Champions League. Rikard Norling sätter sitt hopp till att sportchefen Björn Wesström lyckas att forma en slagkraftig trupp även 2019. 
– Björn har visat att han i år gjorde mycket av skillnaden. Han fick in riktigt bra spelare och kunde framförallt ersätta spelare när det verkligen gick åt pipan, säger Norling till FotbollDirekt.se. 

I måndags fick Rikard Norling kliva upp på scenen för att ta emot priset som årets allsvenska tränare på Allsvenskans Stora Pris.

En långt ifrån oförtjänt titel efter att AIK-favoriten vunnit sitt andra SM-guld (det första med Malmö FF 2013) med klubben i hans hjärta.

Men trots ett ytterligare guld i historieböckerna garanterar det per automatik ingen upprepning nästa år. Dels kommer Malmö FF och andra klubbar vara hungriga på att passera den regerande mästaren i hierarkin, och sedan finns det en stor risk att flera av AIK:s bärande spelare i år inte är kvar.

Oscar Linnér var på gång till Grekland redan för ett år sedan. Alexander Milosevic kontrakt går ut och han är säkerligen öppen för ett nytt utlandsäventyr. FD har tidigare berättat att Enoch Kofi Adu också är benägen att flytta om något intressant alternativ dyker upp. Kristoffer Olsson har redan haft ett antal bud på sig, främst från ryskt håll, och med en tävlingsdebut mot Ryssland i går för det svenska landslaget lär intresset för honom knappast ha minskat.

AIK:s tränare Rikard Norling svarade på FD:s fråga om han känner någon oro inför det stundande vinterfönstret. En stor nyckel till framgången i år var ju att han hade huvuddelen av truppen på plats redan i januari. Är han rädd för att få ”börja om” på nytt?

– Det finns en klar fördel mot förra året. Det är att vi vann allsvenskan och att vi har ett motiverande Europaspel som väntar på ytterligare en högre nivå, som jag tror gör att många av våra bästa spelare tänker till både en och två gånger innan de lämnar. Och ska spelarna lämna så ska det vara till något som är jävligt bra, säger Norling till FotbollDirekt.se.

LÄS MER: Karlsson suktar inte efter utlandet – ”Varför kan jag inte utvecklas här”

– Jag tror att spelarna känner att de utvecklas och att det också visat sig att man kan bli landslagsman genom att spela i allsvenskan med AIK. Summa summarum känner jag att vi förhoppningsvis får behålla fler än man kanske skulle kunna tro.

Ansvarig för spelare in och ut är sportchefen Björn Wesström. En partner som Norling känner sig trygg med inför vad som komma skall.

– Sen är det ju så… Björn har visat att han i år gjorde mycket av skillnaden. Han fick in riktigt bra spelare och kunde framförallt ersätta spelare när det verkligen gick åt pipan med skador och annat. Det är hans jobb. Det är han som är ansvarig för det. Och jag har faktiskt… jag litar blint på honom.

AIK:s lagkapten Henok Goitom:

– Det som gör mig lite lugnare är att Björn var sportchef 2010 och är sportchef nästa år. Han har varit med förut och vet vilka misstag som gjordes efter guldet 2009. Förhoppningsvis har han och AIK lärt sig mycket av det. När man vinner guld är det inte lätt att behålla alla spelare men förhoppningsvis kan lärdomarna från 2010 betyda att vi är bättre rustade den här gången.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/24/norlings-starka-ord-om-wesstrom-och-noll-oro-maste-vara-javligt-bra/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *