AFC Eskilstuna med nya röda siffror

Advertisements

Igår gick AFC Eskilstuna upp till allsvenskan via en dramatisk vändning borta mot Brommapojkarna. Hur klubben står rustade ekonomiskt för spel i den högsta serien är dock högst oklart. Föreningen har två och en halv miljon i skuld hos Skatteverket.
– Vi har läget under kontroll, säger AFC:s ordförande Alex Ryssholm till Fotbollskanalen.

AFC Eskilstuna skapade många negativa rubriker kring sig förra vändan de var uppe i allsvenskan. Många höll nog tummarna för att Brommapojkarna skulle lösa avancemanget.

Det såg också länge ut att bli så. BP hade ledningen i matchen och därmed en ledning med två bollar sammanlagt. Eskilstuna såg besegrat ut. Men det skulle komma igen med hjälp av minnesvärd vändning.

Kvittering kom i den 65:e minuten och i den 75:e kunde den förre BP-spelaren Bajram Ajeti sätta 2-1-målet via en frispark. Brommapojkarna lyckades inte återhämta sig från de dubbla smällarna utan matchen slutade 2-1 till AFC och ett säkrat avancemang till allsvenskan var ett faktum.

Allt i klubben är dock inte guld och gröna skogar för det.

I november förra året hade AFC en total skuld på drygt 1 450 000 kronor. Nu har den skulden ökat ytterligare. Fotbollskanalen har varit i kontakt med Skatteverket där det framgår att föreningens aktiebolag nu har en skuld på 2 513 658 kronor, plus drygt 67 000 hos föreningen. 609 591 kronor av aktiebolagets skatteskuld ligger redan hos Kronofogden.

– Vid sex tillfällen i år har de varit sena med betalningen av skatten så att det har gått till Kronofogden, vilket de senare har reglerat. Förutom nu den här senaste överföringen på skattekontot nu och hur det ser ut hos Kronofogden, säger en person på Skatteverket till Fotbollskanalen.

Skulden som ligger hos Kronofogden idag uppgår till hela 610 671 kronor. Den skulle ha varit betald den 17 november.

En som inte verkar vara bekymrad över uppgifterna är AFC: ordförande Alex Ryssholm:

– Vi har läget under kontroll. Vi har reglerat det, det tar ett par dagar bara. Vi har tid till sista november och har redan fixat det, säger Ryssholm han till Fotbollskanalen.

– Vi har alltid under alla elva år haft ekonomiska problem. Men vi har alltid klarat det utan konsekvenser. Nu har vi har mer stöd från supportrar, mer stöd från publiken och det blir lättare att klara av det. Men sjävklart har det varit ett jobbigt år, med att gå från allsvenskan till superettan. Det slog hårt mot oss. Men vi klarade det ändå, och kommer att klara av det i framtiden också, säger han till Fotbollskanalen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/26/afc-eskilstuna-med-nya-svarta-siffror/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *