Ännu svårt att släppa AIK-stjärnans provokation – ”För bra för att håna”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

AIK-Malmö FF på Friends blev laddat. Och i slutet höll det på att tippa över med Sebastian Larssons ”vågade” firande framför MFF:s bänk när han räddat en poäng på tilläggstid. MFF-stjärnan Sören Rieks är ännu irriterad när han pratar om händelsen med TV4-journalisten Olof Lundh.

– Att springa framför motståndarens bänk för att håna… det är han för bra för att göra, säger Rieks till Lundh i ett nytt poddavsnitt för Fotbollskanalen.

Sören Rieks intervjuas om säsongen och ordar på om ett år som varit omtumlande. Från närmast bottenkänning under Magnus Pehrsson till en höst som kan göra MFF slutspelsklara i Europa League.
Ja, inget litet steg det.
Men SM-guld blev det ju inte och man förlorade segern mot då blivande mästarna AIK i slutskedet av säsongen – Och Rieks har svårt att smälta förloppet i slutet efter AIK:s sena kvittering. Seb Larssons vidlyftiga målfirande som han sedan bett om ursäkt för. Rieks själv varnades också.

– Det får du fråga Bojan (Pandzic, domare) om. Men jag var involverad också. Jag stod ganska nära situationen innan frisparken, och jag tyckte verkligen inte att det var frispark. När jag samtidigt stod i muren och såg att det fan inte var 9,15 meter till den bollen, och sätter han den i krysset och vi tappar två viktiga poäng. Då reagerar man på ett sätt som man kanske inte borde, säger Sören Rieks i Olof Lundhs radioprogram och har inga svar på att annars så korrekte Larsson denna gång visade känslor som han gjorde och tumultet det skapade.

– Jag kan inte säga varför… Jag har inte pratat med Sebastian Larsson om det.
– Att springa framför motståndarens bänk för att håna… det är han för bra för att göra, om du frågar mig.

Avslutningsvis så har han emellertid inga problem med att ge AIK att det är ett mästarlag som är värdiga mästare. För så är det, AIK ledde från början till slut. MFF var samtidigt aldrig med i guldracet.

– Det är ett stabilt lag. De är väldigt svårslagna. De har sitt defensiva fundament och är svåra att skapa målchanser emot. De kanske inte spelar den snyggaste fotbollen, men det är ofta de som är mest stabila som vinner serien.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/26/annu-svart-att-slappa-aik-stjarnans-provokation-bra-att-hana/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *