Dickson Etuhus advokat – ”Det känns desperat”

Advertisements

På torsdag inleds rättegången kring de påstådda mutförsöken som omgärdade matchen mellan IFK Göteborg och AIK. Det är Dickson Etuhu och en misstänkt kumpan som ska ställas till svars.
– Jag tycker inte att bevisen är övertygande, tvärtom. Det enda som pekar ut min klient är Stamatopolous version av samtalet, säger den misstänkte AIK-spelarens advokat Johan Åkerman till SVT Sport.

Matchfixning är ett problem som många inte trodde existerade i Sverige. Sånt håller inte vi på med lät det.

Förra säsongen kom problemet upp till ytan på ett helt nytt sätt. Stormatchen mellan Blåvitt och Gnaget fick ställas in pågrund av ett mutförsök på AIK:s målvakt.

Det var något nytt för den svenska fotbollspubliken. Plötsligt belystes dilemmat med matchfixning för alla. Det föregick inte längre bara i de lägre divisionerna.

Kenny Stamatopolous som den säsongen fick priset Årets Röst var den som vågade berätta. Han hade blivit utsatt för ett försök till mutning. Han skulle släppa in några bollar och i gengäld skulle han få en stor summa pengar.

Om två dagar ska den här historien få sitt slutgiltiga slut. Domar ska fällas eller inte fällas.

Förundersökningen är gedigen. Bevismaterialet består bland annat av hemlig telefonavlyssning, övervakningsfilm från restaurangen där mutförsöket ska ha gjorts, säkrade konversationer mellan den misstänkte före detta AIK-spelaren och Stamatopolous på bland annat Whats app och en lång rad vittnesmål.

En del som allmänheten aldrig kommer få reda på är vad som exakt yttrades på restaurangen. Utrederna försökte in i det sista få till en läppläsning.

Efter ha provat flera vägar försökte man till sist hos amerikanska FBI, men eftersom läppläsning inte godtas som bevisning i amerikanska domstolar så fick den svenska polisen nobben även där.

Etuhus advokat är inte imponerad:

– Det känns desperat, säger advokat Johan Åkerman, och fortsätter:

– Jag tycker att det säger en del om bevisningen. Jag tror att åklagaren får svårt att fälla min klient, säger han till SVT Sport.

Den misstänkte AIK-spelaren gick i veckan ut i DN där han säger att han oskyldig och att han tillbakavisar alla anklagelser.

Advokaten Johan Åkerman tror inte att åklagarens bevisning håller:

– Jag tycker inte att bevisen är övertygande, tvärtom. Det enda som pekar ut min klient är Stamatopolous version av samtalet, säger han till SVT Sport.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/27/dickson-etuhus-advokat-det-kanns-desperat/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *