Blågul succé i Paris – svenskarna vann dubbelt

Advertisements

Onsdagen blev en stor svenskdag på Vincennes. Först skrällvann Björn Goop med Tellmeastory – kort senare gjorde Helena Burman-tränade The Bucket List F. repris.

Helena Burmans Derby-finalist The Bucket List F. gjorde andra starten på Vincennes och efter att ha slutat trea i debuten var det nu dags för seger. Svensken stod för en strålande insats när han tog hem Prix de Picardie under onsdagen – en seger värd fina 40 500 euro.

Franck Ouvrie skötte tömmarna bakom The Bucket List F. som direkt stack till ledningen. En position som fuxen sedan aldrig skulle lämna ifrån sig. När fältet travade in genom sista sväng gjorde ledaren ett ryck och skaffade sig flera längder. Den som nu tog upp jakten, efter en resa mestadels i ryggar i tredje spår, var Calle Crown och Björn Goop. Tomas Malmqvist-hästen avslutade riktigt snyggt men fick finna sig i att bli tvåa vilket alltså resulterade i en svensktränad dubbel i loppet. The Bucket List F. passerade mållinjen på segertiden 1.13,2 över 2850 meter. Med i loppet fanns också Transcendence som dock tröttnade efter en resa i dödens och blev sexa, samt Speedy Face som gjorde bort sig med en tidig galopp.

*Björn Goop var som sagt tvåa i loppet, men hade redan innan fått seger-defilera. Det bakom stallets egna Tellmeastory som efter tre raka diskningar på Vincennes nu fick in en riktig fullträff. Valacken delade ut glada 14 gånger pengarna till sina anhängare i quinté-loppet som kördes för sexåringarna.

Björn Goop bidade sin tid sist i kön med Tellmeastory men tempot hölls högt och svenskhästen kunde tassa med i ryggar i tredjespår när anfallet bakifrån drogs upp. När sedan bara upploppet återstod fick Tellmeastory gå till attack för fullt och hästen svarade med en flygande avslutning. En formidabel spurt som direkt talade segerspråk, avståndet ned till tvåan blev till slut med tre längder sedan Goop-hästen kommit över mål på 1.13,6/2700 meter. Förstapriset i loppet uppgick till 24 750 euro. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/11/28/blagul-succe-paris-svenskarna-vann-dubbelt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top