JUST NU – PÅ FD: ”Anmärkningsvärt – blir nog inte kvar i MFF”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

MALMÖ. I kväll är pressen stor på MFF när de tar emot belgiska Genk i Europa League-gruppspelets näst sista omgång. FD:s Casper Nordqvist är sedan i går på plats i Malmö och bloggar nedan om sina tankar.

Kallt, kallt, kallt. Malmö och Genk bjöd media på de 15 första minuterna på respektive träning i går och det var RUGGIGT. Fouad Bachirou täckte ansiktet till den grad att bara ögonen syntes och endast fyra MFF-spelare tränade i shorts: Eric Larsson, Andreas Vindheim, Sören Rieks och Marcus Antonsson.

Tydligen ska det bli ännu kallare i kväll med kraftiga vindar och regn. Uh!

Noterbart från MFF-träningen i går var att Romain Gall äntrade in något sent och spelarna jublade. Det betydde nämligen ett extra klirr i lagkassan. Även tränaren Uwe Rösler skämtade om detta.

En som var i tid men som inte finns med i truppen i kväll är Carlos Strandberg. För Sydsvenskan konstaterade klubbens fysioterapeut Jesper Robertsson att anfallsstjärnan var uttagningsbar – vilket alltså betyder en ren och skär petning från Uwe Rösler.

Känslan är att Strandberg inte blir kvar i MFF nästa år. Han har inte riktigt kommit in i Röslers spel och med Markus Rosenberg, Marcus Antonsson och Guillermo Molins i anfallet är bristen på skickliga forwards inte direkt stor – även om bjässen Strandberg så klart ger en annan dimension i spelet med sin fysik…

LÄS: HYLLAS STORT INFÖR MFF – ”EN BEAST” 

Minst sagt anmärkningsvärd är petningen och det blir intressant att följa vad som händer med 22-åringen i vinter. Sju mål i årets allsvenska är bra med tanke på att han bara gjorde 19 matcher på grund av skada, men sju fullträffar svarade Strandberg även för våren 2016 då han var utlånad till AIK. Frågan är ändå befogad. Hur pass mycket bättre har Strandberg egentligen blivit sedan succén i Gnaget? Inte jättemycket, va?

I segern mot Besiktas och krysset borta mot Sarpsborg spelade Rösler med Arnor Traustason i anfallet bredvid Rosenberg, men nu måste MFF vinna och då tycker jag att Antonsson ska spela. Han är en målmaskin av rang och det kan behövas i kväll. Mot Sarpsborg på Stadion i början av november petades Oscar Lewicki för att göra plats åt den mer offensive Traustason på mittfältet, men nu mot ett väldigt bollskickligt Genk kan nog en slitvarg som Lewicki vara välbehövlig på banan.

Så här tycker jag att Rösler ska ställa upp i kväll: Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Andreas Vindheim, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Sören Rieks – Markus Rosenberg, Marcus Antonsson.  

Intressant i den andra gruppspelsmatchen mellan Sarpsborg och Besiktas att gästerna saknar sju tunga namn i form av Pepe, Ricardo Quaresma, Gökhan Töre, Gökhan Gönül, Enzo Roco, Gary Medel samt Ryan Babel. Torskar Besiktas i kväll är de utslagna och har inget att spela för i sista omgången hemma mot MFF i december – vilket så klart vore en superfördel för skåningarna!

MFF behöver som bekant en trepoängare mot aningen Genk eller Besiktas – och den trean känns ju klart enklare att plocka i Istanbul om det turkiska stjärnlaget redan checkat ut.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/29/just-nu-pa-fd-minst-sagt-anmarkningsvart-blir-nog-inte-kvar-mff/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *