JUST NU: Rättegången mot förre AIK-stjärnan – ”Hävdar missförstånd”

Advertisements

Rättegången mot Dickson Etuhu och en 37-årig kompanjon har nu startat på morgonen i Stockholms Tingsrätt. Och den forne AIK-stjärnan uppträder dämpat och har haft ett långt utlägg där han hävdar att det påstådda mutförsöket av AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos är ett missförstånd.

Det var tidigt förra sommaren som IFK Göteborg skulle ha mött AIK. Men det allsvenska stormötet som skulle ha ägt rum ställdes under dramatiska omständigheter in.

Misstänkt matchfixning.

AIK-målvakten Kenny Stamatopoulos slog larm och hävdade att han blivit erbjuden stora pengar för att förlora stormötet.
En av männen bakom mutförsöket blev offentlig först nyligen när Dickson Etuhu själv valde att gå ut och blotta sitt namn och möta misstankarna.

Rättegången som alltså startade i morse behandlar nu ett brottsmål som handlar om grovt mutbrott. Dickson Etuhu och en 37-årig vän, som beskrivs som en storspelare, är de misstänkta.

Straffet för grovt mutbrott är från 6 månaders fängelse till sex år.

Skadeståndskraven från AIK och IFK Göteborg för den inställda matchen ligger på 68 649 kronor, respektive 314 137 kronor.

Tiden fram till innan en dom förkunnas väntas ta 2-3 veckor men kan sedan överklagas till högre instans, vilket så väntas ske enligt juridisk expertis.

Vidare har ännu inte Kenny Stamatopoulos i skrivande stund vittnat.
Målvakten har inte befunnit sig i rättssalen när Dickson Etuhu har fått ge sin version och sedan pressats av åklagaren.

Dicksons version går i allt väsentligt ut på att det handlar om ett ”missförstånd”.
På frågan om hur många gånger, sedan han slutade i AIK, hade träffat Kenny så svarade han så här:
”Efter att jag flyttade från till Skåne så tror jag att jag träffade honom en gång innan på restaurangen i maj (då det påstådda mutförsöket ska ha ägt rum)”.

Kring hur och varför han ser det som ett missförstånd med Stamatopoulos så argumenterar Etuhu på följande vis:
”Kenny berättade för min vän (37-åringen) att han en gång hade blivit erbjuden flera hundra tusen av någon i Skåne för att förlora matcher”.

Var på vännen ska ha utbrustit följande, enligt Dickson:
”Men du skulle väl inte ens förlora medvetet för två miljoner”, ska kompisen ha skojat.

Detta Dickson Etuhus version.

Vidare konstaterar Sportbladets utsända att mötet på restaurangen i Stockholm finns på en bevakningsfilm.
Det som visas upp under rättegången är utan ljudupptagning men Sportbladets reportrar beskriver Kenny Stamatopoulos som defensiv och lätt ihopkrupen – och obekväm.
Så uppfattas situationen av Sportbladet.

I slutet av filmen konstaterar man emellertid att de inblandade reser sig upp och vänskapligt, vad det ser ut som, klappar om varandra.

Rättegången pågår i Stockholms Tingrätt.
Kenny Stamatopoulos har ännu i skrivande stund här på FD inte fått ge sin version och har ännu inte fått komma in i rättsalen.

Kring lunchtid så återges starka känslor i från rättssalen. Dickson Etuhu bryter i hop och börjar gråta och uppges ha uttryckt följande:

”20 år av mitt liv är förstört. Jag har barn som spelar fotboll i England med mitt namn på ryggen. Polisen ville inte ens träffa mig på två månader och ställa frågor till mig. Jag har framstått som skyldig till något jag inte har gjort. Mitt liv är förstört”.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/29/just-nu-rattegangen-mot-forre-aik-stjarnan-havdar-missforstand/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *