Studenternas: Sveriges första hbtq-diplomerade arena

Advertisements

Den nya fotbollsarenan som byggs på Studenternas blir Sveriges första hbtq-diplomerade arena, meddelade Uppsala kommun under sommaren. 
– Det är oerhört viktigt att alla känner sig välkomna i vår förening och på våra matcher, och det här är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Michael Lundgren, klubbchef i Sirius Fotboll till egna hemsidan.

Sirius Fotboll blir den första klubben någonsin som kommer att han en arena under 2019 som är hbtq-diplomerade.

Det kan låtas konstigt att en arena kan bli diplomerad på det sättet. Anledningen är att stadion bland annat kommer anpassas så att det finns toaletter och omklädningsrum tillgängliga för alla, oavsett upplevd könstillhörighet.

Det innebär också att såväl arenans personal och de föreningarna som kommer att vara hyresgäster på arenan ska genomgå en hbtq-utbildning.

I september togs ett första kliv när personalen från Uppsala-klubben deltog i en inledande föreläsning inför utbildningen. Själva undervisningen för hela Sirius organisation kommer att genomföras under hösten 2019. Där klubben kommer att dela upp det i fyra etapper under en sexmånadersperiod.

– Vi välkomnar verkligen kommunens initiativ och ser fram emot att få sätta igång vår del i utbildningen under 2019. Det är oerhört viktigt att alla känner sig välkomna i vår förening och på våra matcher, och det här är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Michael Lundgren, klubbchef i Sirius Fotboll till egna hemsidan.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/11/29/studenternas-hjalper-till-utvecklingen-sveriges-forsta-hbtq-diplomerade-arena/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *