Illuminati och Jairo – Lövgrens dubbel

Advertisements

Många starka på insatser på Jägersro denna eftermiddag och precis som i Uppfödningslöpningen blev det stenhårt i mål i Meadow Prophets Minne, tillika Gulddivisionen.

Star Advisor Joli höll upp innerspåret och kunde hålla upp täten. Körande Andre Eklundh fick tidigt sällskap av B.B.S.Sugarlight men efter halva distansen hette istället den uppvaktade parten Dante Boko.Favoriten Jairo bidade sin tid i kön med 700 meter från mål gjorde Joakim Lövgren slag i saken.

Samtidigt började Dante Boko massera ledaren, som nu gav upp och in i slutkurvan hade detta utvecklats till en tvåhästarsduell. Lövgren smög ner Jairo i rygg på Adrian Kolgjini genom slutsvängen och försökte ingjuta mod i sin Love You-son. En sista slutstöt satte in mitt på upploppet och det stod och vägde hela vägen till linjen.

Målfotot visade dock att Jairo hade nosen först men kraftigt överbetyg till tvåan Dante Boko. Segertid 1.12,5/2140 meter och 200 000 kronor stod det segerchecken.

Illuminati – Foto: ALN

Joakim Lövgren blev dessutom dubbelsegrare när även starka Illuminati fick besöka vinnarcirkeln Klass I-försöket över 2640 meter. Fyraåringen kunde inte förvalta innerspåret till någon ledning men Lövgren hittade ut snabbt och ställde in siktet på täten.

Med två varv kvar till mål satt ekipaget i spets och sen var detta spel mot ett mål. Ready Cash-avkomman drog upp tempot på slutrundan och hade gott om luft ner till tvåan i mål när mållinjen skars. Segertid 1.14,8/2640 meter.

Partizan Face – Foto: ALN

Det blev ytterligare ett gäng hemmasegrar och Adrian Kolgjini gick inte lottlös. I Bronsdivisionen krossade Partizan Face konkurrenterna trots en tung resa fram till dödens och där fick man stanna resten av vägen.

Ledande Lexington Hall knäcktes tidigt och övriga motståndare kom aldrig heller i närheten av Raja Mirchi-sonen. Istället Adrian Kolgjini gled undan med flera längder till en mycket imponerande viktoria på 1.12,5a/1640 meter. Förstapris 125 000 kronor.

En imponerande seger blev det också för hemma-amatören Viktoria Selitska när hennes treåring Aquamarin förtjänstfullt lotsades till seger av Thomas Uhrberg.

Fuxen fick göra grovjobbet själv utvändigt om ledande Dream Of Nature, men segergreppet kopplades in på upploppet och Uhrberg kunde titta långt efter de jagande konkurrenterna sista biten. Segertid 1.14,8a/2140 meter.

Candy La Marc – Foto: ALN

I Johan Jacobsson Minne var Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow var snabbast i startrusningen och körande Christoffer Erikssons ställde in klockan framme i spets. Mellantiderna klockades till drygt 1.15 och på sista bortre långsidan började övriga få långt fram.

Då sände Erik AdielssonCandy La Marc för fulla segel och i slutkurvan hade fjolårets Oaksvinnare fått upp farten på allvar. Man kunde fånga in den undflyende ledaren i god tid före mål. Danske Lars Marcussen tränar och tiden i mål – 1.13,1/2160 meter.

Speedy Foxy Vicane – Foto: ALN

Speedy Foxy Vicane är verkligen i sitt livs form och kunde knipa tredje V75-segern inom loppet av en månad. Den här gången fick David Källgrens donna göra jobbet i spåren sista 700 men kunde plocka ner Västerbo Exact enkelt.

Olle Rols och Sobel Conway gick bra till övriga pallplatser men åt segrarinnan fanns det inget att göra. Kim Eriksson satt i sulkyn och 1.13,3a/2140 meter blev segertiden i denna Silverdivision.

Läs också: ”Dött lopp i Svensk Uppfödningslöpning”

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/01/v75-dubbelt-lovgren/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top