Jägersro: Dött lopp i Svensk Uppfödningslöpning

Advertisements

Tvååringsloppet Svensk Uppfödningslöpning blev en rivig tillställning och ett mer välregisserat drama är svårt att författa. Det blev nämligen dött lopp mellan en liten tränare från Gotland och en världsberömd kusk som vunnit allt men inte just detta lopp. 

Loppet inleddes annars programenligt att Trix On Line håll upp innerspåret och Christoffer Eriksson svarade bestämt när Erik Adielsson ställde frågan med Global Adventure. Adielsson smög ner i rygg en kortis man valde återigen dödens när stallkamraten Bythebook och Örjan Kihlström kom tågande i andraspår

I rygg på denne fick Alien Kronos och Belker tredje- och fjärde utvändigt medan Aetos Kronos smög med i vinnarhålet. Klockan visade 10,8 första halvvarvet och varvet fick sedan på 14,1.

Bythebook – Foto: ALN

700 kvar började man röra på sig från kön och det var Örjan som gled ute i tredje och bevakade mest sin position. På insidan kunde han se att Global Adventure travade allt sämre och galoppen kom i slutsvängen.

Istället öppnade sig luckan får Aetos Kronos från rygg ledaren och samtidigt började ledande Trix On Line se seg ut. In på upploppet hade Svante Båth-tränade Bythebook kommandot men i bakvattnet kom nu också Belker farande tillsammans med Torbjörn Jansson.

Belker – Foto: ALN

Över mål var dessa två ekipaget oskiljaktiga och resultatet dröjde länge. När ordningsföljden förkunnades stod det klart att både Bythebook och Sten O Janssons Belker skrivit in sig i historieböckerna.

– Han fick göra grovjobbet i spåren sista 700 och han var väldigt bra. Detta är väl det enda stora loppet jag inte vunnit och det känns skönt att kunna bocka av det, sa segerkusk nummer ett, Örjan Kihlström efter loppet.

Två vinnare – Foto: ALN

Bythebook fick alltså en liten revansch för insatsen i Svampen på Örebro för ett par månader sedan när man han blev fast med tillsynes vinnande krafter kvar. Detsamma gäller för Belker som då var tapper tvåa bakom segrande Global Adventure.

– Han har gjort kanonlopp varje gång och var värd en storseger. Om vi inte tappat position i starten tror jag inte vi hade behövt dela på segern, sa segerkusken nummer två, Torbjörn Jansson efter loppet.

Segertiden för de segrande tvååringarna skrevs till 1.13,7a/1640 meter och 525 000 kronor in på respektive konto medan tredjepriset på 175 000 kronor gick till Jerry Riordans Aetos Kronos körd av Johan Untersteiner.

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/01/dott-lopp-svensk-uppfodningslopning/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top