JUST NU – PÅ FD: Lämnade Bajen för stora pengar – ”Saknar det väldigt mycket”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Joseph Aidoo såldes till Genk från Hammarby för omkring 15 miljoner kronor förra sommaren. Det ghananska kraftpaketet gör nu stor succé i Belgien och en ny flytt är aktuell, men trots detta tänker han fortfarande mycket på Bajen.
– Jag saknar det väldigt mycket. Allt runtomkring var så bra i Hammarby, säger mittbacken till FotbollDirekt.se. 

Efter en ynka match i allsvenskan 2015 fick Joseph Aidoo sitt stora genombrott i Hammarby sommaren därpå då han och David Boo Wiklander kastades in som nytt mittbackspar – och därefter var ghananen bofast i elvan.

Succén fortsatte våren 2017 och i juli förra året såldes Aidoo för omkring 15 miljoner kronor till belgiska Genk. Många höjde då ögonbrynen. Var han verkligen värd de pengarna efter endast 27 allsvenska matcher?

Det har han onekligen visat sig vara. 23-åringen har varit guld värd för Genk och i torsdags konstaterade journalisten Kjell Doms, som jobbar på Belgiens största tidning Het Laatste Nieuws att Aidoo kan bli en ny storaffär för belgarna kommande sommar.

– Jag tror att Genk gör ett par stora försäljningar till sommaren som Sander Berge, Leandro Trossard, Ruslan Malinovskyi och just Joseph Aidoo, sa Doms till FD.

En som är lyrisk över Aidoo är lagkamraten Sander Berge, som kopplas ihop med Tottenham.

– Jag har aldrig mött en spelare som Joseph. Han är så stark! Han är inte den längsta spelaren vilket gör honom ännu starkare. Redan första träningen såg jag att han var en beast, utbrast norrmannen för FotbollDirekt i onsdags.

Hur Joseph Aidoo själv ser på en flytt?

– Jag vet inte. Jag hoppas att jag kommer göra det i framtiden, men vi får se vad som händer, säger han nu till FD.

En spelare som gjort en liknande resa som Aidoo är Omar Colley, som sommaren 2016 köptes av Genk från Djurgården för drygt 20 miljoner kronor. Colley gjorde braksuccé i Belgien och såldes i juni vidare till Sampdoria för omkring 80 miljoner kronor. Aidoo saknar gambianen.

– Ja, det gör jag verkligen. Omar är som en bror för mig. Vi var alltid tillsammans när han spelade i Genk.

LÄS: BAJENSTJÄRNANS RYSNINGAR – TÄNKER PÅ GUARDIOLA OCH XAVI

Trots att det snart är ett och ett halvt år sedan som Aidoo lämnade Hammarby är kärleken till Stockholmsklubben fortfarande stor.

– Jag saknar Hammarby väldigt mycket. Det finns så många fina människor i klubben som hjälpte mig med allt. De var där för mig hela tiden och supportade mig. Allt runtomkring var så bra i Hammarby!

Under sina år i Bajen spelade Aidoo med en viss Kennedy Bakircioglü som nu tidigare i november gjorde sin sista allsvenska match. Den 23-åriga mittbacken har bara fina saker att säga om Hammarbyikonen.

– För mig är Kennedy inte bara en väldigt bra spelare, utan också en otroligt fin person med bra mentalitet. Han motiverade mig väldigt mycket. Jag unnar honom allt gott!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/01/just-nu-pa-fd-lamnade-bajen-stora-pengar-men-jag-saknar-det-valdigt-mycket/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *