Uträttade stordåd med MFF – nya tuffa testet: ”Extrema”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Anton Tinnerholm var med och tog Malmö till två raka gruppspel i Champions League. Nu ska hans New York City spela kvartsfinal i MLS mot Philadelphia Union, och högerbacken jämför betydelsen av detta med det som MFF uträttade två år i rad.
– Det blir som att kvala till Champions League; helt extrema matcher där man inte får göra ett enda misstag, säger Tinnerholm till Sydsvenskan.

Sommaren 2014 värvades Anton Tinnerholm till Malmö från Åtvidaberg. Högerbacken tog per omgående en plats i Åge Hareides startelva och två år på raken var Tinnerholm en klart bidragande faktor till att MFF tog sig till Champions Leagues gruppspel.

Det blev tre SM-guld med Malmö innan han i vintras lämnade som Bosman och skrev på för New York City. Väl i MLS har Tinnerholm fortsatt att leverera och efter att ha slutat trea i ligan väntar nu Philadelphia Union i kvartsfinal – och 27-åringen jämför betydelsen av detta med utmaningarna som MFF ställdes inför 2014-2015.

– Det blir som att kvala till Champions League; helt extrema matcher där man får inte göra ett enda misstag, säger Tinnerholm till Sydsvenskan och berättar om sin fina utveckling i USA.

– Jag har tagit ett stort steg, det har gått över förväntan. Jag kommer med bra framåt och faktiskt gjort några rätt sjuka mål. Man har lagt upp hörn- och frisparksvarianter för att jag ska komma i skott. I Malmö var jag den förste som skulle backa hem, de ville inte ha mig däruppe.

LÄS: ”DE TYCKER NOG DET ÄR JOBBIGT ATT JAG LÄMNAR MFF”

Tinnerholm i all ära, men den största stjärnan i New York City är givetvis David Villa, som vann två EM-guld och ett VM-guld med Spanien när han var som bäst i Valencia och Barcelona. Att få ha det forna världsnamnet som lagkompis är något som Tinnerholm älskar.

– Det lyser klass om honom. Han är den bäste avslutaren jag spelat med. Han är väldigt ödmjuk också. När jag kom till New York så messade han direkt och tog emot med öppna armar.

Sydsvenskan: Är David Villa NYCFC:s Markus Rosenberg?

– ”Mackan” är inte alltid så snäll, speciellt inte på plan, haha. Men visst, de är båda stjärnor i sina lag. Sen är de olika som personer och spelare. Rosenberg är en jävel att möta, Villa går inte in på samma sätt i närkamper.

Tinnerholm kritade i vintras på ett tvåårskontrakt med MLS-klubben och att återvända tillbaka till den europeiska fotbollen är inget som högerbacken har något sug efter, i alla fall inte för stunden.

– Jag har verkligen ingen Europalängtan, jag skulle kunna stanna länge här. Jag trivs otroligt bra både på och utanför plan.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/01/utrattade-stordad-med-mff-nya-tuffa-testet-extrema/

[uam_ad id="109217"]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *