Han föll själv med den stora favoriten Cleangame, ändå kunde Jean-Michel Bazire ta sin tredje raka tränarseger i finalen av Grand National du Trot sedan Blé de Gers stått för en stark insats körd av Alexandre Abrivard.

Med sexårige Cleangame har Jean-Michel Bazire stormat fram under året i löpningsserien Grand National du Trot runt om i Frankrike och ekipaget blev förstås klara favoriter när finalen kördes på Vincennes under söndagen. Loppet slutade dock i favoritfall – fast ändå med en seger till Bazires stall. Blé de Gers bärgade tränarens femte i loppet och den tredje i rad.

Blé de Gers, som stod med tillägg, fick en dryg inledning i spåren innan han kunde slutligen nå fram till ledningen drygt 1300 meter kvar av loppet. Cleangame kom snart tågande i spåren för att landa i dödens, men när upploppet nalkades signalerade favoriten att han inte skulle kunna ta sig förbi sin stallkamrat den här dagen. I stället var det Ceylan Darpret som avslutade snabbt, men Blé de Gers hade krafter bevarade för att stå emot även den slutliga uppvaktningen.

Blé de Gers skar mållinjen som vinnare på 1.12,2/2875 meter och kunde lägga 67 500 euro till sitt segerkonto. Cleangame fixade tredjepriset bakom. Svensk representant i loppet var Robert Bergh-tränade Balfour som fick öppna tufft för spets, släppte så småningom till vinnaren, mattades den sista biten och kom i mål som tionde häst. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.

Läs även: Coktail Fortuna slog till på Vincennes