Milligan’s School blev med sina 83 poäng den hingst som bedömdes ha högst skattat avelsvärde men den som föll nämnden allra mest i smaken vid avels-värderingen i november var listhingsten Devious Man.

Sammanlagt tolv hingstar, inkluderat tre så kallade listhingstar, synades vid avelsvärderingen på Sundbyholm tidigare i november. Nu är också avelsvärderingsnämndens offentliga omdömen klara. Bland de nio hingstar som visades på plats var det Sundsvall Open Trot-vinnaren Milligan’s School som med sina 83 poäng bedömdes ha högst värde. Skalan mellan 85-71 poäng tilldelas omdömet ”högt skattat avelsvärde”, inom vars ramar fem av de visade hingstarna hamnade.

Allra bäst betyg fick emellertid en av de tre listhingstarna. Amerikanen Devious Man blev värderingens enda hingst som erhöll betyget ”mycket högt skattat avelsvärde”. De offentliga omdömena kan läsas via Svensk Travsport här. (Foto: ALN).

Visade hingstar:

Högt skattat avelsvärde:
Milligan’s School, 83 poäng
Day or Night In, 80 poäng
Enterprise, 77 poäng
Papagayo E., 77 poäng
Lionel, 74 poäng

Medelmåttigt avelsvärde:
Love Matters, 68 poäng
King City, 64 poäng

Lågt skattat avelsvärde:
Rapide du Pommeau, 43 poäng

Mycket lågt skattat avelsvärde:
Jupiter Rodney, 25 poäng

Listhingstar:

Devious Man, mycket högt skattat avelsvärde
Fourth Dimension, högt skattat avelsvärde
Code Bon, lågt skattat avelsvärde