Elitloppet i slutet av maj kan kanske tyckas vara långt borta ännu, men under måndagen satte den första försäljningen av biljetter igång – och sålde för 250 000 kronor på en trekvart.

Det är ungefär lika lång tid till nästa Elitloppet som det förra – ändå är Solvallas travfest sista helgen i maj ständigt på tapeten. Under måndagen påbörjades det första biljettsläppet och intresset var förstås högt direkt. I det här första släppet är det särskilt utvalda paket som bjuds till försäljning, lagom till julklappstider, och redan efter 45 minuter hade det sålts för 250 000 kronor.

– Vi är såklart jättenöjda över att intresset för Elitloppet är så stort år efter år. När man ser det gråa vädret utanför fönstret nu är det lätt att börja drömma sig bort till maj, det är fler än jag som verkar tänka så, säger Solvallas kommunikations-chef Markus Myron till Trav 365.

Den nuvarande försäljningen pågår ”så långt lagret räcker” eller till sista december. Det traditionella stora restaurang-släppet, som tidigare varit i februari, sker den här gången den 4 mars. Elitloppet 2019 avgörs på Solvalla 24-26 maj.

Här kan du läsa mer om Elitloppets biljetter.