Många hade nog hoppats på att Jimmy Takter-tränade Tactical Landing skulle fortsätta att tävla även som äldre travare, men så blir det inte. Den ultrastammade tre-åringen går direkt till avel.

Kanske den bästa travhäst som jag tränat, har Jimmy Takter menat och åsyftat Tactical Landing. Men publiken kommer inte att få återse hästen på banan. Nu kommer beskedet att treåringen har avslutat sin karriär som tävlingshäst för att redan nästa år utgöra ett hyperintressant inslag i aveln. Det skriver harnessracing.com.

Tactical Landing såldes på auktion som ettåring för svindlande 800 000 dollar och kom att under sin korta karriär trava in lite drygt samma summa, samt sätta rekordet 1.08,6. Totalt blev det 9 segrar på 16 starter. Det var i år som treåring som hingsten blommade ut för fullt med bland annat tredjepriset i Hambletonian och segern i Breeders Crown på meritlistan. I senaste starten slog han den äldre eliten då han vann TVG-finalen. Något som fick många att hoppas på en fortsatt karriär – men så blir alltså inte fallet.

Tactical Landing, efter Muscle Hill och undan Southwind Serena, är helbror till monsterstoet Mission Brief och ska nästa säsong, liksom sin far, stallas upp vid Southwind Farms. Hingsten kommer att syndikeras för ett begränsat antal andelar och priset för hans avelstjänster är satta till 15 000 dollar.