Det finns som bekant många fina tvååringar hos Svante Båth. En av dem är Hills Delight – som med gott om luft under vingarna travade hem Menhammar Stuteris Två-åringspris.

Ett tvååringsrace med 100 000 kronor i förstapris var aftonens högst doterade när Solvalla tävlade under tisdagen. I Menhammar Stuteris Tvååringspris för ston presenterade Svante Båth ännu en talangfull yngling; Muscle Hill-dottern Hills Delight, syster till Smokin Joe för övrigt, dansade lätt undan till seger med Örjan Kihlström i sulkyn.

Hills Delight, som var trea i debuten, gjorde här karriärens andra start och hittade till spets på start ur volten. En position hon utan problem skulle hålla resten av loppet. En bit in på upploppet lättade ledarinnan undan för att mycket enkelt fastställa segertiden till 1.17,7/1640 efter sista 500 nedåt 1.14.

*Kvällens snabblopp såg Whitehouse Express som stor favorit, segern gick också till en Daniel Redén-häst, men inte till den väntade. Favoriten tog dödens efter ett varv men tröttnade i sista sväng. Då fick Michelangelo Ås i stället rädda stalläran; körd av Daniel Olsson kunde sjuåringen följa i ryggar för att spela ut sin speed via fjärdespår ur svängen. Den goda avslutningen räckte för att fånga in den länge ledande Ajlexes Cubano kort före mål till seger på 1.15,7a/2140. (Foton: ALN).