Två tuffa olyckor på kort tid har tagit hårt. Jan Norberg menar att hans kuskkarriär nu troligen är över. Men legendarens uppdrag inom travsporten behöver inte vara det.

I våras var Jan Norberg inblandad i en olycka på Umåker men kom då tillbaka efter de skador som han ådrog sig. I november var dock olyckan framme igen när den 73-årige nestorn med över 2000 segrar i sin karriär skadade sig under träningskörning. Norberg fick bland annat en lårbensfraktur, en skada som kräver lång återhämtning. I en intervju med Trav 365 säger han att hans karriär som kusk troligen nu är över.

– Man får se hur det blir med allting, men det är mycket troligt att det är över med all löpkörning. Det är ju så här, ska jag köra lopp, då ska jag vara alert och kunna prestera, annars finns det ingen glädje. Köra bara för att köra och sitta som en jäkla hösäck mitt i högen är inget för mig. Jag ska inte avsluta min karriär som någon jäkla pajas, säger Jan Norberg till Trav 365.

Att Janne dock, i så fall, försvinner helt från trav-sporten är dock inte troligt. I en intervju med Kanal 75 menar hemmabanan Umåkers vd Robert Karlsson att man är intresserad av Norberg i en framtid roll som mentor.

– Kanske kan han fungera som mentor på travskolan. Vi vill också att han tar sig en funderare över om att eventuellt ingå i några av Umåkers redaktionella produktioner. Jag har presenterat de här tankarna för Janne som absolut är positiv till att vara med och bidra på något sätt, säger Robert Karlsson till Kanal 75. (Foton: ALN)