Den tidigare sprintermästaren och fyrfaldige miljonären och avelshingsten Calvin Capar har fått sluta sina dagar på Jorden.

Det är ägarna Travkompaniet som rapporterar att tidigare topptravaren Calvin Capar har fått somna in på grund av ålderskrämpor. Hästen blev 19 år gammal. Calvin Capar tränades under sin karriär, som avslutades 2005, av Stefan Hultman och oftast med Hans-Owe Sundberg som kusk.

– Vår första stjärnhäst Calvin Capar har travat vidare till de evigt gröna ängarna. Efter att han fått problem med sina tänder och fått besvär med att tugga, har vår gamle hjälte fått somna in. Calvin Capar är borta men kvar är alla glada och ljusa minnen samt tacksamheten över allt fantastiskt vi fick uppleva tillsammans, skriver Travkompaniet.

Calvin Capar kom att göra 51 starter, vilka resulterade i 12 segrar och lite över 4 miljoner kronor intjänat. Hästens största seger var den i Sprintermästaren 2003, men på meritlistan fanns också segern i Fyraåringseliten, ett silver från Gran Premio della Lotteria i födelselandet Italien samt deltagande i Elitloppet. Calvin Capar kom att fortsätta sin karriär som avelshingst där hans vinstrikaste svenska avkomma är El Sueco med drygt två miljoner på kontot.