Den av Robert Bergh tränade sexåringen Mellby Drake gjorde succé direkt i sin debut på Vincennes – när han spurtade ned landsmannen Bryssel till seger.

Björn Goop hade favoritskapet bakom stallets Bryssel i tis-dagens Prix des Pyrénées på Vincennes, men fick liksom i sin tidigare start nöja sig med silverplatsen. Det sedan han blivit spurtslagen av en annan svensk som begick debut på kolstybben.

Matthieu Abrivard tog upp-draget att styra Robert Bergh-tränade Mellby Drake och kunde ge valacken en trevlig resa på innerspår. Något som utvecklade sig till rygg på ledande Bryssel och när sedan bara upploppet var kvar, sändes Mellby Drake ute i andraspår och kunde precis på linjen hinna upp ledaren. Segertiden var 1.15,0/2850 meter och belöningen 22 500 euro. I loppet slutade svenskfödde Pacific Broline som femma, medan Aileron och Dragster båda ägnade sig åt galopp. (Foto: ALN).

Du kan se loppet här.