En AIK-flytt som väcker ilska – kritiken mot stjärnan

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Alexander Isak blev rekorddyr när han i januari 2017 lämnade AIK för Dortmund, men succén har uteblivet och nu kritiserar Björn Andersson, mångårig scout i Bayern München, supertalangens klubbval.
– Rent fotbollsmässigt var det fel väg att gå, säger han enligt Fotbollskanalen som hänvisar till CL-podden. 

Blott 16 år gammal slog Alexander Isak igenom med dunder och brak under sin allsvenska debutsäsong 2016. AIK:s supertalang beskrevs som något exceptionellt och när året var över hade Isak svarat för tio allsvenska fullträffar.

Klubbar som Real Madrid och Barcelona ryckte i anfallaren, men det blev Dortmund – som i januari 2017 betalade AIK runt 90 miljoner kronor, vilket är den dyraste försäljningen genom tiderna i allsvenskan.

Men succén i Dortmund har uteblivet. U21-landslagsmannen har inte fått många chanser i a-laget och en som kritiserar klubbvalet är Björn Andersson, mångårig scout i Bayern München.

– Rent fotbollsmässigt var det fel väg att gå. Är man 17 år kan man knappast räkna med att man ska kunna ta en plats i Dortmunds A-lag. Sedan finns det säkert två sidor av myntet. Han kanske fick ett jättefint avtal som han inte kunde tacka nej till, Dortmund hade kanske en plan som de visade upp för honom. Men jag personligen tycker inte att man ska ha så bråttom utomlands. Han hade precis etablerat sig i allsvenskan och jag tycker mycket väl att han kunde varit kvar i ett eller två år till och Dortmund då skulle köpt honom och låtit honom spela. För det hade han mått mycket bättre av, tror jag, säger Andersson enligt Fotbollskanalen som hänvisar till CL-podden.

Det har spekulerats allt mer i att Isak kan återvända till AIK i vinter, ett AIK som efter att SM-guldet säkrades i november kommer spela Champions League-kval till sommaren. Andersson poängterar att det viktigaste för 19-åringen är att få speltid.

– Om jag vore honom så skulle jag gå till en klubb där han får chans att spela. Han måste naturligtvis bevisa sig. Det kan han inte göra i Dortmund, inte som läget ser ut i dag.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/08/en-aik-flytt-som-vacker-ilska-kritiken-mot-stjarnan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *