Studsat tillbaka efter Djurgården och Blåvitt: ”Det här är en storklubb”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Gustav Engvall har fått en nystart efter en tung höst i Djurgården och en lika jobbig vår i IFK Göteborg. Succé i Belgien med åtta mål och fem assist under hösten.
– Mechelen är en storklubb i Belgien och ska tillbaka till förstaligan och det finns goda chanser att jag får vara med på en bra resa, säger han till Sportbladet.

Efter genombrottet i IFK Göteborg men en desto tyngre tid i Bristol hamnade Gustav Engvall på lån i Djurgården 2017. Succé under våren, men sedan han på nytt återvände på lån resten av säsongen i augusti förra året fick anfallaren inte alls det att lossna.

I våras var han utlånad från Bristol till Blåvitt, men inte heller i nygamla klubben blev det islossning för U21-landslagsanfallaren.

Men nu leker fotbollslivet igen. I somras köpte Mechelen i belgiska andradivisionen loss Engvall – och väl i Belgien har 22-åringen kommit till sin rätt igen.

Åtta mål och fem assist är Engvalls facit så här långt och han njuter av tillvaron.

– Jag är klart nöjd. Jag har producerat bra, trots att det varit en del inhopp också. Nu ska jag bara köra vidare och komma in i det ännu mer, säger Engvall till Sportbladet och fortsätter:

– Mechelen är en storklubb i Belgien och ska tillbaka till förstaligan och det finns goda chanser att jag får vara med på en bra resa. Det är inte så att jag spelar inför 500 personer på en liten tråkig arena. Det är fullt tryck, 15 000 åskådare och nära fullsatt i de flesta matcherna. Man känner inte av att det är en andraliga.

LÄS: DET TALAR FÖR BLÅVITTFLYTT – SER EN ÖPPNING 

Engvall berättar att han fortfarande följer Djurgården och IFK Göteborg. Av Sportbladet får han en fråga om hur han ser på att Mats Gren till sist fick sparken som sportchef från Blåvitt.

– Det är sådan fotbollen är. I klubbar kommer och går inte bara spelare utan även ledare och folk i styrelserna. Bråket vi hade har vi lagt bakom oss. Jag önskar honom lycka till med det han ska göra framöver.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/08/studsat-tillbaka-efter-djurgarden-och-blavitt-det-har-ar-en-storklubb/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *