PdA-tvåan Voltigeur de Myrt avslutar karriären

Advertisements

Det blir inte någon ny start i Prix d’Amérique för Voltigeur de Myrt. Efter en höst utan framgångar väljer man nu att låta hästen sluta tävlingskarriären.

Nu nioårige Voltigeur de Myrt har tillhört den franska eliten under de senaste säsongerna, men nu är karriären över för hästen som kom att tjäna nästan 15 miljoner kronor. Hästen gjorde comeback i oktober och har hunnit med fyra starter under hösten, men efter galoppen i Prix du Bourbonnais i söndags säger tränaren Roberto Donati till Equidia att det också blev hästens sista start.

Voltigeur de Myrt har deltagit i Prix d’Amérique de fyra senaste åren och tog en av sin karriärs största framgångar då han överraskande slutade tvåa i loppet 2015. Fransmannen som tog sin största seger när han vann Critérium des 4 Ans 2013 har också varit en flitig deltagare i nordiska storlopp, med bland annat starter i både Elitloppet och Olympiatravet. (Foto: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/10/pda-tvaan-voltigeur-de-myrt-avslutar-karriaren/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top