Tränarmeriter från Premier League – väljer AFC Eskilstuna

Advertisements

AFC Eskilstuna gick i höst upp till allsvenskan efter ett dramatiskt kval mot Brommapojkarna. Nu vill klubben ta nästa steg när det kommer till att utveckla sina egna talanger. 
– Målsättningen är klar, och det är att vi ska skapa en tydligare filosofi, säger den nye ledaren Gerard Nus till egna hemsidan:

AFC Eskilstuna åkte för ett år sen ner i superettan och många befarade att fallet skulle bli stort. Men föreningen tog sig samman och när säsongen är slut så har klubben mäktat med att gå upp till allsvenskan igen.

I dag kommunicerade AFC ut att klubben stärker upp den sportsliga organisationen med den spanske tränaren Gerard Nus. Hans uppgift blir att utveckla klubbens akademiverksamhet.

Nus sitter på imponerande meriter från tränarroller i Premier League-klubbarna Liverpool och Brighton & Hove Albion, men har även en tre år lång sejour som assisterande förbundskapten till Avram Grant i Ghanas A-landslag bakom sig.

Han kommer senast från ett uppdrag som huvudtränare i Irtysh Pavlodar från Kazakstan.

Han har en tydlig vision om vad klubben ska vara:

– Målsättningen är klar, och det är att vi ska skapa en tydligare filosofi. Jag ser fram emot att få hjälpa de unga spelarna i AFC, som är framtiden i klubben, säger Nus till egna hemsida. 

AFC Eskilstunas sportchef Azad Budak om sin rekrytering:

– Gerard ska sätta upp metodiken i vår filosofi. I hur vi ska träna, och hur vi ska jobba med de olika åldersgrupperna. Så han kommer att utbilda våra ungdomstränare samt var med och titta på träningar, säger han till egna hemsidan.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2018/12/10/tranarmeriter-fran-premier-league-valjer-afc-eskilstuna/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *