Microsoft köper 130 hektar mark i Norrland – för 269 miljoner

Advertisements

Det här uppger Gävle och Sandviken i ett pressmeddelande under tisdagseftermiddagen. Den 130 hektar stora ytan motsvarar 260 fotbollsplaner. Det framgår inte av detta pressmeddelande vad Microsoft ska använda marken till – men mot bakgrund av att såväl Amazon Web Services, Google och Facebook bygger eller har planer på att bygga datacenter i Sverige är det en inte alltför långsökt tanke att Microsoft har liknande planer för sin snabbt växande molnverksamhet.

Tomas Sokolnicki som har titeln senior investment advisor på Business Sweden, säger i en kommentar i pressmeddelandet:

– Vi är mycket glada att Microsoft, ett av världens högst värderade bolag, har beslutat att köpa mark i Sandviken och Gävle. Det här är ett första men mycket viktigt steg mot att etablera en ny verksamhet, och dra nytta av den infrastruktur och kompetens som finns i regionen. Vi har jobbat hårt fram till detta ögonblick och ser verkligen fram emot det fortsatta gemensamma arbetet.

Mer information kommer.

Läs också: 
Så ser Amazons svenska superbygge ut från ovan
Här intar Amazon Web Services Katrineholm – nu hoppas staden på ett lyft

This is a Syndicated article! http://feeds.idg.se/~r/ComputerSweden20SenasteNyheter/~3/YHrQ9FaWXJU/microsoft-norrland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *