Större fokus på galoppen under söndagarna

Advertisements

Svensk Travsport och Svensk Galopp har kommit överens om hur man fördelar ägandet i ATG. Något som innebär att galoppsporten får en större tv-fokus med V64 på söndagar som stående inslag.

Hur Svensk Travsport och Svensk Galopp ska fördela sitt ägande i det gemensamma spelbolaget ATG är något som diskuterats under hösten. Nu är båda parter överens, skriver man i ett pressmeddelande. I ett avtal har man träffat över-enskommelser om tävlingsschemat där båda sporterna får fördelar.

– Det var en förutsättning för att båda sporterna skulle kunna behålla en långsiktigt trygg finansiering. Skönt att ha det klart, nu kan vi fokusera på det övriga arbetet som ligger framför oss, säger Svensk Travsports tillförordnade vd Ulf Hörnberg på travsport.se.

Det nya tävlingsschemat skapar ett större utrymme i tv för galoppen som från nästa år flyttar alla sina större tävlings-dagar till söndagsluncher. ATG introducerar också V64 som galoppens spelform, i stället för nuvarande V4; något som alltså för ett ökat fokus under söndagarnas tv-sändningar. Vid två tillfällen under året (Derbyt i juli och Stockholm Cup i september) blir galoppen också söndagens huvudtävling med spelformen GS75.

Galoppsporten lämnar dock de åtta huvudtävlingar som man haft varje säsong med V64 under vardagar. Under de dagarna flyttas fokus i stället till travet och de planerade tävlingsdagarna får förhöjd status med V64-spel.

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/11/storre-fokus-pa-galoppen-sondagarna/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top